rudar-prijedor-pres-pred-borac-jesenFudbalski klub „Rudar-Prijedor“ danas će dočekati banjalučki „Borac“, u susretu dvije vodeće ekipe Prve lige Republike Srpske.

U prijedorskom klubu su optimistični pred „Krajiški derbi“, a razlog za to su dobre igre u prethodnih šest utakmica, iz kojih je „Rudar“ izašao neporažen.

Pomoćni trener „Rudar-Prijedora“ Saša Keranović rekao je da je „Borac“ iskusnija ekipa, ali da će u susretu iskustva i mladosti prednost imati podmlađena ekipa domaćina.

– Nama će na ruku ići i ukoliko dođe veći broj navijača „Borca“, jer veći broj navijača znači i bolji fudbal, a gostujuća ekipa će igrati pod imperativom pobjede. Bodovno zaostaju za nama, četiri utakmice su igrali kod kuće, tako da je veći pritisak na njima – rekao je Keranović.

„Rudar-Prijedor“ meč dočekuje bez povrijeđenih igrača, a u svlačionici vlada dobra atmosfera.

– U ovakvim utakmica želja i motiv su uvijek prisutni, tako je bilo i kad sam igrao u mlađim kategorijama, i to je tako i sad kad igram za seniorsku ekipu. Mislim da utakmica sa „Borcem“ dolazi u pravo vrijeme, kada smo iz šest utakmica izašli neporaženi – rekao je Ognjen Davidović, fudbaler „Rudar-Prijedora“.

Iz prijedorske ekipe su pozvali građane da od 16 časova budu na Gradskom stadionu, i da podrže domaću ekipu u borbi za nove bodove kojim bi osigurali lidersku poziciju u Prvoj ligi RS.

RTV Prijedor
foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com