crveni-krst-donacija-ormarici-Razlog naše posjete Gradskoj organizaciji crvenoga krsta Prijedor je je uručivanje donacija Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a koje distribuišu Oružane snage BiH. Radi se o četiri ornmarića za prvu pomoć sa kompletom sanitetskog materijala- rekao je poručnik Borislav Kovačević, pripadnik Prvog pješadijskog bataljona.

On je ovom prilikom naglasio dobru saradnju prijedorske gradske organizacije Crvenog krsta sa Oružanim snagama BiH, posebno prilikom izvođenja određenih vježbi.

-Ova donacija rezultat je saradnje i učešća naših ekima prve pomoći u praktičnim vježbama oružanih snaga BiH i poslužiće kako za edukaciju ekipa koje učestvuju na takmičenjuima, tako i popunjavanje sanitetskim materijalom takmičerskih torbica- rekao je Zoran Veselinović, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor i obećao nastavak saradnje.

Nikolina Turudija, članica Ekipe prve pomoći iz Medicinske škole, koja se, kao pobjednik na republičkom takmičenju pripreme za državno, istakla je da će ova domnacija pomoći u tim pripremama.

RTV Prijedor