fk tisova (1)Nisu Olimpijske igre ali prava atrakcija itekako jeste.

U podnožju prijedorskog sela Tisova nadomak Ljubije zanimljiva ideja sedmorice mladih mještana.

Mjesto koje ima tek stotinjak stanovnika dobilo je fudbalski klub.

Mladi momci su ga sami osnovali, a zanimljivo je da nemaju ni rukovodstva, ni trenera, ni sponzora, ili bolje rečeno, nemaju ništa osim ljubavi prema lopti.

„Najvažnija sporedna stvar na svijetu“ ovim mladim momcima predstavlja kako kažu, osovinu života.

Stefan, Dejan, Dalibor, Nemanja, Danijel, Leon i Vuk, to su imena fudbalera FK Tisova.

Klub zvanično nije ni registrovan, ali za ove momke to je najbolji klub na svijetu, mada za njega znaju samo mještani Tisove i njihovi prijatelji.

fk tisova (2)Prepušteni sami sebi, ovi momci bore se da jednog dana imaju baš pravi fudbalski klub, i nadaju se da će se njegovo ime jednog dana naći i na tabeli nekog prvenstva.

Vođa ove složne družine je Dejan Milojica koji nas je i pozvao da zabilježimo „rađanje“ novog kluba.

On ističe da se sportom treba baviti i da se uvijek u životu kreće od „temelja“ prema „krovu“, pa su tako i oni počeli.

-Mi, omladina osim lopte i fudbala nemamo ništa. Zato smo došli i na ideju da sami pokušamo osnovati svoj klub i da budemo svaki dan uspješniji. Za sada kao cilj imamo obavezu da redovno treniramo, kako bi napredovali – ističe Milojica koji je bio junior Rudar-Prijedora, a s obzirom na to da je i Tisova blizu nekadašnjeg rudnika, proizašla je ideja za logo kluba.

fk tisova (5)Da bi mogli trenirati, mladim fudbalerima i njihovom klubu je potrebna sportska oprema.

Osim volje i želje ovih mladića, „idealnog terena“(kako ga oni vide) i par majica koje su sami platili, FK Tisova nema ništa.

-Nemamo prave sportske lopte, mreže, šorceva, patika, kopački… To nam je najpotrebnije da idemo naprijed sa ovom pričom, da ne budemo zapostavljeni, te da se i naše selo nađe na „fudbalskoj mapi“, prvo Prijedora, a onda, zašto ne i dalje – jednoglasno nam govore ovi mladi momci puni optimizma.

Nadaju se i očekuju da će od društvene i lokalne zajednice dobiti bilo kakvu pomoć, kako bi njihov klub zaživio i postao uspješan, iako nema ni rukovodstvo, ali ima mlade ljude koji vole sport, a naročito fudbal.

fk tisova (7)Idu izbori, igra se utakmica “za glasove”… Prilika je prava da se dođe do para… Ali ne, ne, ne…

Ovi momci zaslužuju pomoć i bez izborne „atrakcije“.

Iskreno se nadamo da će Mjesna zajednica i Gradska uprava „stati“ uz ove sjajne momke.

Stefan, Dejan, Dalibor, Danijel, Nemanja , Leon i Vuk, ne bi imali ništa protiv da se jave ljudi dobre volje, donatori koji bi „odriješili kesu“ i nabavili momcima nešto od sportske opreme, kako bi klub iz Tisove „zaživio“ i „stao na svoje noge“.

Jer, ko zna…, možda upravo na „Marakani“ u ovom mjestu prve fudbalske korake napravi neki novi Mesi, Ronaldo ili Ibrahimović.

Tekst i foto – Mladen Karan/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

fk tisova (3) fk tisova (4) fk tisova (8) fk tisova (6)