eldin jakupovic-hull city (2)Fudbaleri Hala (Hull City) prave društvo ekipama Mančester Sitija (Manchester City), Mančester Junajteda (Manchester United) i Čelzija (Chelsea) na vrhu engleske Premijer lige, a jedan od najzaslužnijih za šest osvojenih bodova u prva dva kola je i rođeni Prijedorčanin Eldin Jakupović.

Zahvaljujući sjajnim odbranama i njegovom doprinosu gostujućoj pobjedi protiv Svonsija (Swansey City) od 2:0, iskusni 32-godišnji golman Hala je po izboru BBC-a izabran u najbolji tim 2.kola, po mnogima, najjačeg fudbalskog šampionata na svijetu.

Prema tom izboru idealni tim čine: Jakupović, Azpilicueta, Holgate, Stones, Lowton, Fabregas, Huddlestone, Sterling, Aguero, Stuani, Ibrahimović.

Podsjetimo, Jakupović je branio za mlade reprezentacije BiH i Švajcarske(posjeduje državljanstvo obje zemlje), nakon čega se odlučio da nastupa za zemlju poznatu po satovima i siru, a zabilježio je tek jedan nastup.

Eldin je rodom iz Kozarca, a kada mu profesionalne obaveze dozvoljavaju, može se vidjeti u ovom mjestu.

eldin jakupovic-hull city (1)Jakupović je u karijeri branio za Grashopers, Tun, Lokomotivu iz Moskve, Olimpijakos Volou, Aris, a u Halu se nalazi od sezone 2012/13, s tim da je bio na pozajmici u Lejton Orijentu.

U narednom kolu Hal dočekuje ekipu Mančester Junajteda predvođenu Zlatanom Ibrahimovićem.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – zimbio.com