sladjan janjanin-turska-pobjeda (1)Nakon što je u dosadašnjoj karijeri pobjeđivao u Evropi i Africi, a jedini profi poraz doživio u borbi za titulu u Americi, Prijedorčanin Slađan Janjanin od proteklog vikenda može da se pohvali i trijumfom u Aziji.

Naime, naš mladi sugrađanin je na gala bokserskoj reviji u poznatom turskom ljetovalištu Alanya ubjedljivo savladao Gruzijca Levana Bendelianija.

Bio je to prestiž meč u srednjoj kategoriji do 72,5 kg po WBC verziji u kojem je Slađan bio dominantan od prvog do posljednjeg zvuka gonga o čemu govori i jednoglasna odluka sudija od 3:0.

-Zadovoljan sam novom, 18. pobjedom u svojoj profi bokserskoj karijeri, naročito zbog načina kako sam do nje stigao. Za rivala sam imao iskusnog, „žilavog“ protivnika iz ruske škole boksa i dao sam sve od sebe iako meč nije bio za titulu. Već u prvoj rundi poslao sam ga na pod desnim krošeom pa mu je sudija „brojao“. Nakon toga i on je postao mnogo oprezniji a ja sam „držao“ snažan tempo uz očiglednu prednost u svih šest rundi, pa je sudijska odluka bila i očekivana – rekao je Prijedorčanin sa nadimkom “Afrički kralj” koji je dobio nakon pobjede u Keniji.

sladjan janjanin-turska-pobjeda (2)Srednji od trojice braće boksera iz porodice Janjanin ističe da nije po svaku cijenu “ganjao” nokaut.

-Zahvaljujem se menadžeru Daliboru Banu jer je dogovor za meč u Turskoj išao „preko njega“ kao i svom vjernom sponzoru Miši Šormazu i njegovoj firmi „Limikom“ koji su me i ovaj put podržali u nastojanjima da se još više približim najboljim bokserima i borim se za svjetske titule – dodao je mladi as iz grada na Sani.

Njegov dosadašnji bilans u karijeri je 18 pobjeda (15 nokauta) i samo 1 poraz.

-Već sam u pregovorima za novu borbu u Americi do kraja ove godine. To bi vjerovatno trebao da bude meč za neku od titula, a dogovor bi mogao biti postignut u narednom periodu – rekao je Slađan Janjanin.

Na kraju poželimo našem mladom Prijedorčaninu da ga mimoiđu povrede i da ostvari svoj san i bori se za neku titulu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Slađan Janjanin

sladjan janjanin-turska-pobjeda (3)