kup grada-gomjenica-omarska (1)Fudbaleri drugoligaša Repulike Srpske, Omarske, opravdali su epitet favorita u poslednjem četvrtfinalnom meču Jelen Kupa grada Prijedora, pošto su savladali prošlogodišnjeg pobednika Gomjenicu sa 3:1.

Trijumf izabranika trenera Milenka Vulete na stadionu „kod Celpaka“ u Prijedoru najavio je Vedran Panić već u 8.minuti.

U 13.minutu poslije prodora i udarca Panića sa desne strane, odbijenu loptu od strane golmana Mirana Pejnovića prihvatio je Ognjen Jaćimović i sproveo u mrežu, potrdivši da nije slučajno prvi strijelac svog tima u borbama za bodove sa 17 postignutih golova, za 0:2.

kup grada-gomjenica-omarska (2)Mogao je Jaćimović u nastavku, u 60.minuti, da definitvno sruši sve nade Gomjeničana, ali lopta kojom je lobovao istrčalog Pejnovića sa lijeve strane kaznenog prostora rivala, završila je kraj sam suprotne stative.

Kazna je stigla samo tri minuta kasnije kada je Branislav Kajtez, golgeter domaćih, sa desne strane, kraj golmana Dejana Inđića, koji je istrčavajući „u prazno“ loptu, uputivši po zemlji, rutinski smanjio prednost rivala na 1:2.

U 70.minuti Inđić je srušio Kajteza, ali se iskupio odbranivši jedanaesterac Nemanji Mijatoviću.

Tri minuta kasnije raspoloženi Panić je poslije solo-akcije nišanio donji lijevi ugao Pejnovića, koji se, ispruživši koliko je dug, odbranio.

kup grada-gomjenica-omarska (3)U 83.minuti u kaznenom prostoru gostiju srušen je Dejan Đurkić i bila je to nova prilika da regionalni ligaš stigne do izjednačenja.

I Vladan Torbica je sa „bijele tačke“ gađao lijevu stranu Inđića, koji je još jednom potvrdio da je majstor za penale i ponio epitet najboljeg aktera meča.

U poslednjim trenucima Panić je prihvatio loptu pred golom protivnika i topovski je poslao pod prečku, „ovjerivši“ zasluženu pobjedu Omarščana koji su u ovom takmičenju 2013. godine bili finalisti, vodili protiv Rudar-Prijedora sa 1:0, a nakon prekida i „cirkusa“, zbog ulaska u poluvremenu navijača na terenu, a potom i izjednačenja „rudara sa Sane“ u nastavku, poklekli tek izvođenjem jedanaesteraca.

Prethodno su se u polufinale Kupa grada Prijedora plasirali Podgrmeč (Oštra Luka), FSA Prijedor i Sloga iz Rakelića.

kup grada-gomjenica-omarska (5)Gomjenica(Prijedor): Omarska 1:3(0:2)

Prijedor
Stadion: „kod Celpaka“
Gledalaca: 100
Sudija: Bojan Džepina (Prijedor) 7
Strijelci: Kajtez u 63.za Gomjenicu, a Panić u 8. i 90.i Jaćimović u 13.minuti za Omarsku
Žuti kartoni: Čorokalo (Gomjenica), Malešević, Milinković, Inđić (Omarska)

GOMJENICA:
Pejnović 6,5, Dragić 7, Draganić 6,5, Bjelobrk 7, Đurkić 7, Milošević 6 (od 46. Torbica 6), Čorokalo 7, Mršić 6 (od 46. Davidović 6,5), Kajtez 7,5, Mijatović 6, Pantoš 6,5

OMARSKA:
Inđić 7,5, Višić 6,5, N.Nišević 7, Milinković 7, Malešević 7, De.Romanić 7, Grahovac 7, Da.Romanić 6,5, Panić 7,5, Jaćimović 7, Hrvaćanin 7

Igrač utakmice: Dejan Inđić (Omarska)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kup grada-gomjenica-omarska (6) kup grada-gomjenica-omarska (4) kup grada-gomjenica-omarska (7) kup grada-gomjenica-omarska (8) kup grada-gomjenica-omarska (9) kup grada-gomjenica-omarska (10) kup grada-gomjenica-omarska (11)