rzr ljubijaDNS je odlučio da o prodaji „Ljubije“ i dalje ćuti. Poslanici iz kluba kažu: “Pitajte predsjednicu.” Problem je što je i Spomenka Stevanović po skupštinskom hodniku izbjegavala kameru ATV-a.

Samo je, uz osmjeh, poručila da na sjednici kluba još nisu stigli do sporne tačke o privatizaciji rudnika. Duško Ivić takođe je tajnovit.

“Nismo mi to još razmatrali, jer to će doći tek sljedeće sedmice u Skupštinu. – Da li je bilo razgovora u klubu? – “Ne, ne, nismo još razgovarali”, rekao je Duško Ivić, poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini RS.

Milorad Dodik ipak tvrdi da DNS-ovo glasanje nije upitno baš kao ni prodaja “Ljubije” Izraelcima. O glasanju koalicionih partnera ipak nije puno pričao. Više su mu zasmetale priče o navodnoj umiješanosti Arija Livnea u priču o prodaji.

“Kamo sreće. Nemojte dirati u dobrog starog čovjeka koji ima 95 godina i mislim da bi njemu sada najmanje trebalo u životu da se tim pitanjem bavi”, kaže Milorad Dodik, predsjednik RS.

Iako ta tačka tek treba da dođe na dnevni red, opozicija je pokušala da dokaže da je na sceni protivzakonita prodaja i nastavak kriminala kad su u pitanju manipulacije transfernim cijenama.

SDS je tražio da Vlada povuče prijedlog o privatizaciji. Sumnjaju da je prodaja 65 odsto državnog kapitala samo paravan i da će i preostali Fondovi istom kupcu prodati ostatak.

“Kraj priče je da će stati. Mital će se povući iz Omarske, staće željezara Zenica, staće Koksara. Za te kompanije sa kompanijom vezano je direktno 20 hiljada radnika pa uzmite članove porodica i ostale kooperante, to je 100 hiljada ljudi. Hoće li neko kroz socijalne nemire da pravi neke druge nemire?”, pita Dušan Berić, poslanik SDS-a u Nrodnoj skupštini RS.

Da ne razmišljaju baš svi isto o prodaji rudnika željezne rude jasno je i nakon sjednica skupštinskih odbora. Nakon odbora za finansije koji, zbog nedostatka kvoruma, nije raspravljao o prijedlogu, podršku privatizaciji nisu dali ni u Odboru za privredu, jer su četiri člana bila za, a četiri protiv.

ATV BL