ofk brdo-kaltak (1)Amir Kaltak, trener OFK Brdo iz Hambarina, koji je prije nekoliko dana napunio 47 godina, ponovo je obuo kopačke i u finišu prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, igra fudbal.

I ne samo da igra, već i zabija golove.

Da nije još za „fudbalsku penziju“ pokazao je i u susretu 26. kola kada je odigrao cijeli susret protiv Progresa u Kneževu i postigao pogodak u 66.minuti susreta.

Kaltak je mnogim mladim igračima pokazao kakvu fudbalsku inteligenciju posjeduje, pa je gol Mirka Filipovića pogodio iz slobodnog udarca sa oko 25 metara manirom iskusnog strijelca za vođstvo ekipe sa Hambarina 0:1.

Do kraja je na ovom meču viđeno još golova pa je završilo 2:2.

ofk brdo-kaltak (2)Treba reći da je Kaltak nastupio i u nekoliko prethodnih mečeva, zbog činjenice da je OFK Brdo zbog povreda, suspenzija i privatnih obaveza, ostalo bez nekoliko igrača.

Zanimljivo, sa Amirom, koji je posljednji put za „brđane“ nastupio prije tri godine, u timu igra i njegov devetnaestogodišnji sin Haris.

Kaltak je karijeru počeo u nekadašnjem Poletu iz Hambarina, svakako da je najupečatljiviji trag ostavio u dresu banjalučkog Borca, a nastupao je još i za prijedorske klubove OFK Berek i OFK Prijedor, Podgrmeč (Sanski Most), Radnički (Zdena), Bratstvo (Kozarac), Umag (Hrvatska) i niželigaše Njemačke Apelbek 09 i Berkofen.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – OFK Brdo

brdo-omarska-prijateljska (3)