skupstina grada 27april (1)Odbornici Skupštine grada Prijedora jednoglasno su odlučili da Povelja počasnog građanina bude dodijeljena Italijanki Kristini Bertoti, Nagrada grada Kulturno-umjetničkom društvu “Milan Egić” Brezičani, a Plaketa grada preduzeću “Nikić J”.

U obrazloženju odluka navodi se da je Bertotijeva svojim radom i djelovanjem znatno doprinijela napretku i širenju ugleda grada Prijedora.

U Prijedor je prvi put došla kao 1996. godine kao volonter i član Udruženja „Kuća mira“ iz Trenta.

U ovom gradu je dvije godine kasnije osnovano Udruženje „Program Prijedor“ za pomoć i podršku građanima Prijedora na čijem se čelu Bertotijeva nalazi od 2012.godine.

skupstina grada 27april (2)U našem gradu je prisutna 20 godina i učestvovala je, između ostalih, u projektima otvaranja Društvenog centra sa javnom kuhinjom u Ljubiji, revitalizaciji spomen česme na Jerezi, projektu „Prijedor-grad murala“ te projektima iz oblasti omladine i humanitarne pomoći za ugrožena lica.

Kulturno-umjetičko društvo “Milan Egić” iz Brezičana ove godine je obilježilo 40 godina postojanja.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za promociju kulture i broji oko 150 članova u više sekcija.

Društvo je predstavljalo grad Prijedor širom Evrope na svojim brojnim nastupima.

Nagradom grada ovjenčava se za posebno vrijedne rezultate u oblasti razvoja kulture i promocije grada Prijedora.

Privredno društvo “Nikić J” iz Prijedora zapošljava preko 100 radnika i zbog konstantnog povećanja posla ima potrebu za zapošljavanjem novih radnika.

Trgovinu na veliko i malo, te prevoz robe u drumskom saobraćaju obavlja preko veleprodajnog objekta i 14 maloprodajnih objekata.

Priznanja će biti uručena 16. maja na svečanoj akademiji povodom Dana grada.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kristina bertoti (1) nikic j kud milan egic brezicani-svecani koncert (1)