odlazak u pulu (1)Grupa od 33 mladih Prijedorčana, uzrasta od 14 do 17 godina, otputovala je u Pulu sinoć nešto iza ponoći, a jutros su bez problema stigli na konačno odredište.

Radi se o djeci svih nacionalnosti iz poplavljenih gradskih naselja Tukovi, Raškovac i Gomjenica koji će narednih pet dana boraviti u ovom istarskom gradu.

Organizator odlaska mladih Prijedorčana i njihov domaćin u Puli je Bošnjačka nacionalna zajednica Istre, sa sjedištem u ovom gradu, koja će snositi troškove petodnevnog boravka uz pomoć Crvenog krsta Hrvatske i zaposlenih u đačkom domu.

NJihov cilj je da se pomogne djeci iz poplavljenih područja koja će tokom boravka u Puli imati priliku da razgledaju grad, posjete pulsku arenu i Brione te da se odmaraju i kupaju na lokalnim plažama.

odlazak u pulu (2)Gradska uprava Prijedora je obezbijedila prevoz, odnosno troškove puta preko prijedorskog „Autotransporta“, Nansen Dijalog Centar Prijedor je platio troškove putničkog i zdravstvenog osiguranja, a fabrika keksa i vafla „Mira“ je obezbijedila svoje slatke proizvode, kako za djecu, tako i poklone za njihove domaćine u Puli.

„Ovo putovanje ima višestruki značaj, prvenstveno kao pomoć djeci iz poplavljenih područja našeg grada ali i kao odlična prilika za njihovo međusobno zbližavanje pošto dolaze iz raličitih mjesnih zajednica. Nadamo se dobrim vremenskim prilikama i lijepom odmoru za našu djecu tokom ovog mini ljetovanja“, rekla je Alma Semanić, koordinator ovog projekta i osoba koja je najviše zaslužna za realizaciju ove aktivnosti.

Semanićeva je izrazila veliku zahvalnost prema svim akterima organizacije ovog humanitarnog poduhvata te je najavila mogućnost organizovanja ovakvih i sličnih aktivnosti u skorijoj budućnosti.

Osim Alme Semanić, o mladim Prijedorčanima će brigu voditi i Nedeljka Vuković, Senka Jakupović i Ljubica Babić.

Ekspediciju Prijedorčana koja je krenula put Istre ispratio je i Sead Jakupović, predsjednik Skupštine grada.