rtp-tenis evrope (1)Na terenima Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, finalima singlova, završen je teniski turnir iz Kalendara Tenis Evrope „Prijedor Open 2014“.

Na desetom, jubalarnom turniru, jedinom takve kategorije u BiH, za uzrast do 12 godina, učestvovalo je ukupno 51 teniser i teniserka iz 11 zemalja svijeta. Posebne simpatije pobrali su Japanci te takmičar iz Jordana kome je ovo bio prvi boravak u BiH.

Kod dječaka dominirali su bosanskohercegovački takmičari, a kod djevojčica teniserke bivšeg SSSR-a.

U konkurenciji dječaka, u singlu, pobjednik je Dušan Milanović (BiH). On je rezultatom 7:5 i 6:2 pobijedio Ajdina Muharemovića (BiH).

U utješnom turniru Japanac Keiju Miyake je sa 5:3 i 4:0 pobjedio Prijedorčanina Tarika Redžića. U drugom kolu eliminisan je i član Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor Kristijan Berić.

rtp-tenis evrope (2)U konkurenciji dublova pobjednik je bosanskohercegovački par Dušan Milanović i Dražen Petrović. Oni su u finalu (6:2 , 6:3) bili bolji od kombinacije Milan Pezer-Fedor Popović (BiH). Tarik Redžić i Đorđe Janković (BiH) elimisani su u drugom kolu. Bolji od njih bili su finalisti Milan Peyer i Fedor Popović.

U finalu singla za djevojčice Marta Kostyuk iz Ukrajine je sa 6:1 i 6:0 porazila Chantal Sauvanta (GER). U drugom kolu eliminisane su Prijedorčanke Elena Cvijić i Maja Obradović.

U utješnom turniru Ksenija Brich iz Bjelorusije je sa 4:1 i 4:1 pobjedila Enu Roko (BiH). U četvrtfinalu Ena Rako je bila bolja od Jovane Gnjatović.

Ukrajinsko-ruska kombinacija Marta Kostyuk i Avelina Sayfedinova pobjednik je turnira u dublu. Sa 6:4 i 6:4 bile su bolje od Ane Lytneve (RUS) i Chantal Sauvante (GER).

Kao i na prethodnom 11. fjučers turniru, na račun organizacije ovog takmičenja Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor upućene su brojne pohvale. Glavni sudija takmičenja bio je internacionalni sudija iz Prijedora Nenad Jandrić.

Pokrovitelj turnira bili su grad Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Medijski pokrovitelj bio je IPC Kozarski vjesnik.

Direktor TK „Dr Mladen Stojanović“ Radovan Milojica uručio je nagrade najuspješnijim i najavio da će prijedorski klub, koji ove godine obilježava 100 godina igranja tenisa u gradu na Sani, narednog vikenda biti domaćin Prvenstva Republike Srpske za tenisere do 12 godina.

RTV Prijedor