prijedor open 2016-bilijar-plakatU organizaciji Sportskog bilijar kluba „Prijedor“ u našem gradu će 26. i 27. marta biti održan 2. Prijedor Open, otvoreno prvenstvo grada u bilijaru.

-Drago nam je da smo ponovo „probudili“ i aktivirali poklonike ovog sporta u gradu na Sani i da nas očekuje zanimljivo takmičenje. Prvi Prijedor Open 2015 je ispunio sva očekivanja, kako nas kao organizatora i domaćina, tako i naših gostiju pa se nadamo da će se isto ponoviti i ove godine – rekao je Dražen Vrhovac, prvi čovjek Organizacionog odbora takmičenja i kluba domaćina.

On je istakao da se očekuju kvalitetni takmičari od kojih se izdvajaju prošlogodišnji pobjednik i višestruki prvak Srbije Zoran Svilar, nekadašnji višestruki prvak Evrope Mađar Šandor Tot(s kojim dolazi nekoliko njegovih učenika), te mladi Sanjin Pehlivanović (BiH) koji je prvak Evrope, te najbolji igrači iz naše države.

Uplata za muškarce je 50 KM (25 eura) dok je za žene i juniore 25 KM (12,5 eura).

Drugi Prijedor Open će se igrati u prostorijama Bilijar kluba „Manila“, nedaleko od hotela Prijedor.

-Igraće se 10-ka, dres kod B je obavezan, a imamo i garantovani fond nagrada koje su predviđene za igrače plasirane od 1. do 8. mjesta – istakao je Vrhovac i dodao da će se među 32 takmičara naći osam najboljih članova SBK Prijedor.

Generalni sponzor takmičenja je grad Prijedor.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Sportski bilijar klub „Prijedor“