brdo-laus (2)OFK Brdo je na najbolji mogući način otvorilo drugi dio sezone u Regionalnoj ligi Republike Srpske-grupa Zapad, savladavši na svom terenu u 16.kolu trećeplasiranu ekipu Lauša sa 3:1(2:0).

Izabranici trenera Amira Kaltaka(bez četvorice igrača „startera“ sa posljednjeg jesenjeg megdana, dok se golman Jadranko Vidović umjesto u napadu našao među stativama, jer je Denis Kardumović još u Njemačkoj) pomalo oprezno ušli su u susret sa neugodnim rivalom, sa jasnim ciljem da „dobiju bitku“ na sredini terena.

U 32.minutu iskusni Besim Ibričić iz slobodnog udarca sa oko 20 metara ciljao je donji lijevi ugao golmana Marka Moconje, koji je izbacio loptu u korner.

Uslijedio je najljepši trenutak na meču.

brdo-laus (1)Haris Kaltak je direktno, izvodeći udarac sa ugla sa desne strane, donio vođstvo svom timu.

Lopta je u visokom „luku“ završila padom u suprotan ugao protivničkog gola za 1:0.

Još jednom je Ibričić u 40.minuti oprobao udarac, ponovo gađajući donji lijevi ugao, ali opet je Moconja poslao loptu van terena.

Par minuta kasnije raspoloženi Kaltak odlično je „probio“ po lijevoj strani i kada je ušao u kazneni prostor pogodio suprotan ugao silovitim udarcem za 2:0 i aplauze simpatizera „brđana“, jer nisu zažalili što su po vjetrovitom vremenu došli na stadion „Vedro polje“.

brdo-laus (3)Jož živosti i odlučnosti domaćina da igra napadački unio je u nastavku meča Asmir Brkić.

U 61.minutu doveo je na novo iskušenje Moconju, a potom iz blizine Aner Ljeljak pogađa njegovu desnu stativu, lopta je išla gotovo po gol-liniji, ali nije htijela da je pređe.

Otvaraju se i Banjalučani pa se u 64.minuti istakao golman tima iz Hambarina, kapiten Vidović.

Odlično je poslije neugodnog udarca Njegoša Miljkovića sa lijeve strane reagovao i otklonio opasnost ispred svog gola.

Dva minuta kasnije nakon kornera Dragana Moconje sa lijeve strane, Vidović zaustavlja šut Aleksandra Vučića, pošto je gađao njegov donji lijevi ugao.

brdo-laus (6)Uzvratio je na suprotnoj strani Kaltak još jednim pokušajem iz „slobodnjaka“, ali loptu iz desnog ugla još jednom „vadi“ Moconja.

U 75.minuti „zaspala“ je zadnja linija OFK Brda, zaustavio je udarac Miloša Plavšića Vidović, ali ne i kapitena i najboljeg igrača Lauša Aleksandra Prtije, koji je iz blizine pogodio cilj za 2:1.

Vidović u 79.minutu zaustavlja i šut Miljkovića sa ivice šesnaesterca, a sve dileme oko pitanja pobjednika riješio je „rezervista“ Sadmir Kukavica, kada je u 87.minuti u trku sa lijeve strane pogodio suprotan donji ugao.

Do kraja, opravedano je sudija Branislav Todorović iz Gornjih Podgradaca ponišio gol Prtije, zbog ofsajd-pozicije.

brdo-laus (7)OFK Brdo: FK Lauš 3:1 (2:0)

Hambarine
Stadion „Vedro polje“
Gledalaca: 50
Sudija: Branislav Todorović (Gornji Podgradci) 7,5
Strijelci: Kaltak u 32. i 43. i Kukavica u 87. za OFK Brdo, a Prtija u 75.minuti za Lauš
Žuti kartoni: Puškar, Merdanović, Karupović, Sarhatlić (OFK Brdo), Cunjak, D. Moconja, Vučić (Lauš)

OFK Brdo:
Vidović 7,5, Mešić 7 (od 46. Brkić 7), Harambašić 7, Karupović 7, Puškar 6, Merdanović 6, Sarhatlić 7 (od 73. Kukavica -), Duraković 7,5, Ljeljak 7, Ibričić 8, Kaltak 8,5 (od 87. Muhić -)

Lauš:
M. Moconja 7, D. Moconja 7, Miljković 7, Cunjak 6, Dobraš 6, Vučić 7,5, Jovašević 6,5, Žutić 6, Prtija 8, Plavšić 7, Bojanić 6,5

Igrač utakmice: Haris Kaltak

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

brdo-laus (10)