brdo-gomjenica-prijateljska (1)U prijateljskom odmjeravanju snaga regionalnih ligaša Republike Srpske, na stadionu „Vedro polje“ u Hambarinama, čak devet golova, OFK Brdo: Gomjenica 5:4(2:3).

Domaći su uspjeli da anuliraju velike rezultatske zaostatke (0:3 i 2:4) i u svojoj drugoj provjeri ostvare prvu pobjedu, ali i Prijedorčani, kojima je ovo bio prvi test, iako su bili nekompletni, mogu biti zadovoljni.

Vrijedi pohvaliti golmana gostiju Mirana Pejnovića, jer je u nekoliko navrata odlično reagovao, spasavajući svoju mrežu, dok mu je jednom saveznik bila i prečka.

„Brđane“ će i dalje, ne treba u to sumnjati, ka uspjesima predvoditi fudbalski majstor Besim Ibričić, dok su Gomjeničani dobili veliko pojačanje u napadaču Mihajlu Mijatoviću iz ekipe Sloga DIPO (Gornji Podgradci).

Zanimljivo je da se u prvom poluvremenu u ulozi glavnog sudije nalazio Amir Kaltak, trener domaćih, a u drugom dijelu taj posao je obavljao kapiten Gomjenice Darko Tadić, dok se trener gostiju Dražen Pušac nalazio u ulozi prvog pomoćnog sudije.

brdo-gomjenica-prijateljska (2)OFK Brdo: Gomjenica (Prijedor) 5:4(2:3)

Hambarine
Stadion „Vedro polje“
Gledalaca: 30
Sudije: Amir Kaltak i Darko Tadić
Strijelci: H.Kaltak u 43., Ibričić u 45. i 83., Harambašić u 81. i Ljeljak u 88. za OFK Brdo, a Mršić u 10., Mijatović u 25. i 68. i Kajtez u 27.minuti za Gomjenicu

OFK BRDO:
Čaušević, Mešić, Harambašić, Karupović, Muhić, Sarhatlić, Kukavica, H.Kaltak, Merdanović, Ibričić, Ljeljak
Igrali su još: Horić, Subašić, Velić, Bačić, Puškar, Duraković

GOMJENICA:
Pejnović, Đurkić, Draganić, Tadić, Bjelobrk, Stupar, Kreća, Mršić, Milošević, Kajtez, Mijatović
Igrali su još: Torbica, Pantoš, Čorokalo, Davidović, Zorić, M.Lajić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

brdo-gomjenica-prijateljska (3) brdo-gomjenica-prijateljska (4) brdo-gomjenica-prijateljska (5) brdo-gomjenica-prijateljska (6) brdo-gomjenica-prijateljska (7) brdo-gomjenica-prijateljska (8) brdo-gomjenica-prijateljska (9) brdo-gomjenica-prijateljska (10) brdo-gomjenica-prijateljska (11)