rk prijedor-babic okupio najmladje (1)U Rukometnom klubu Prijedor, trener Saša Babić, pored uspješnog rada sa prvom ekipom premijerligaša BiH, prionuo je na još jedan, po njega ne manje važan, zbog entuzijazma sa kojim mu prilazi, izazovan posao.

Nekadašnji sjajni as odnedavno okuplja dječake iz osnovnih škola, jer, još dok je bio igrač novosadske Vojvodine opredijelio se za stručan rad sa mlađim kategorijama.

Želja mu je bila da uvijek iza sebe ostavi dublji trag i tako je bilo i u ostalim sredinama gdje je bio angažovan.

-U Inđiji sam, poslije 18 godina pauze u radu, pokrenuo školu rukometa i vodio je pet godina, dvije godine činio sam to u Vršcu, a najvažnije je da se djeca bave sportom. Sigurno je da i u ostalim sportskim disciplinama trebaju da traže svoje mjesto u zavisnosti od afiniteta, talenta, predispozicija i drugih faktora, međutim, Prijedor je i u Jugoslaviji važio kao sredina poznata po rukometu i razumljivo je da ih želim u njemu. Naravno ostaće oni najuporniji – priča Babić.

rk prijedor-babic okupio najmladje (2)U gradu na Sani polaznici gotovo i da nisu mogli poželjeti nekog ko bi ih bolje uvodio u tajne, za mnoge, „magične“ igre sa loptom od reprezentativca prethodne zajedničke države, iz takođe rukometne Crvenke.

Svojim drugarskim odnosom prema njima, sa emocijom koju mališani prepoznaju, otkriva im Babić kako da iznad svega zavole ovaj sport.

-Sve se počinje kroz igru, bez pritiska, a, uz opremu koju su djeca dobila, očekujemo i sve što je potrebno za „mini rukomet“ i kroz tu školu polako ćemo oformiti pionirsku ekipu. Klub elitnog ranga mora da ima sve uzraste, tako da se nadovezujem sa najmlađima na ono što su već stvarali Dejan Janković i Jovica Radaković, treneri zaduženi za kadete i juniore. Ne smije da bude pauze, jer su posljedice, ako se ne obavlja selekcija, dugoročno negativne – naglašava Babić.

Do sada se za kratko vrijeme prijavilo 16 dječaka, većina ih je generacija 2007. i 2008. godište, a prijavljuju se svi zainteresovani, rođeni 2005. godine i mlađi.

Mogu to činiti i kontaktom roditelja sa Babićem putem broja telefona 065/812-379, ili da se jave u terminima treninga.

U sportskoj dvorani „Mladost“ trening je nedjeljom od 17:30 do 19:00 časova, u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Prijedoru utorkom od 17:30 do 19:00 časova i četvrtkom od 19 do 20 časova.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rk prijedor-babic okupio najmladje (3) rk prijedor-babic okupio najmladje (4) rk prijedor-babic okupio najmladje (5)