cjbpd-ps novi grad (1)Kako je danas potvrđeno iz Centra javne bezbjednosti Prijedor, u okviru realizacije akcije „Falsifikat“ nadležnom tužilaštvu proslijeđen je još jedan izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „falsifikovanje isprave“.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad su tokom mjeseca aprila prošle godine započeli akciju kodnog naziva „Falsifikat“ sa ciljem otkrivanja i dokumentovanja krivičnih djela u vezi sa krivotvornjem diploma o stečenom obrazovanju.

-U nastavku realizacije pomenute akcije policijski službenici su 01.02.2016. godine Okružnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje isprave“ protiv lica D.Č. (1978) iz Novog Grada – navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

Osumnjičeni je tokom 1996. godine na neutvrđen način pribavio krivotvorenu diplomu jedne srednje škole u Banja Luci, područje saobraćaj, sa zanimanjem vozač motornih vozila-specijalista.

D.Č. je diplomu potom upisao u radnu knjižicu u Administrativnoj službi opštine Novi Grad, na osnovu koje je dobio legitimaciju vozača.

Daljim provjerama u evidenciji banjalučke srednje škole utvrđeno je da predmetna diploma ne postoji u matičnim knjigama i u registru diplome.

-Osumnjičeni se na osnovu navedene diplome tokom 2006. godine zaposlio u jednom privatnom preduzeću u Novom Gradu, a tokom 2015. godine osnovao je privatno preduzeće koje se bavi linijskim prevozom na području ove opštine, te je isti trenutno zaposlen u svom preduzeću – stoji u saopštenju CJB Prijedor.

Policijski službenici PS Novi Grad su u toku realizacije akcije „Falsifikat“ od aprila mjeseca 2015. godine Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli četiri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje isprave“ protiv šest lica.

Policijski službenici i u narednom periodu nastavljaju dalji rad na realizaciji ove akcije.

CJB Prijedor
Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com