cjbpd-mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti (1)U sklopu realizacije aktivnosti iz akcionog Plana za realizaciju strategije nadzora nad opojnim drogama i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga u Republici Srpskoj, Centar javne bezbjednosti Prijedor je danas, na Trgu majora Zorana Karlice učestvovao u obilježavanju Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.

S tim u vezi, danas je na trgu bio postavljen info pult na kojem je bila vršena podjela promotivnog materijala i upoznavanje građana sa preventivnim aktivnostima borbe protiv bolesti zavisnostite i podizanja svijesti o štetnosti zloupotrebe opojnih droga.

Policijski službenici su građane upoznali sa pojmom droge, vrstama droge, na koji način mogu da prepoznaju prve znakove kod lica koja su počela da konzumiraju drogu, kako preventivno djelovati da bi zaštititili svoju djecu od konzumiranja opojnih droga.

cjbpd-mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti (2)Takođe, ukazano je na značaj preventivnog djelovanja na suzbijanju bolesti zavisnosti, kojim se jedino može adekvatno djelovati na sprečavanju njihovog nastanka.

CJB Prijedor koristi priliku da apeluje na građane i druge institucije da se uključe u aktivnosti sprečavanja zloupotrebe i krijumčarenja droga, kako bi zaštitili našu djecu i građane od bolesti zavisnosti. Da bismo u ovoj oblasti postigli pozitibne rezultate neophodna je saradnja porodice, obrazovnih, zdravstvenih i socijalnih institucija

CJB Prijedor