cjbpd-ivanic-reakcija-sipaNačelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor Dalibor Ivanić izjavio je danas da je veoma iznenađen što su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH – SIPA pretresli zgradu policije u Novom Gradu, s obzirom na to da su informacije mogli dobiti u redovnoj proceduri.

“Iznenadilo nas je da se po naredbi Suda BiH kao objekat pretresa našla i policijska stanica Novi Grad. U toku je pretres i te policijske stanice i naravno da nas to iznenađuje zato što smo do sada imali jako korektnu saradnju sa tim institucijama”, rekao je Ivanić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naglasio da je svu dokumentaciju koju su po bilo kojem osnovu tražili pripadnici Sipe, Tužilaštva i Suda BiH, ove institucije dobijale odmah i da ih je CJB Prijedor prioritetno rješavao u potpunosti i dostavljao u rekordnom roku.

“Zato nas iznenađuje činjenica da je Sud BiH naredio pretres policijske stanice, jer smo dokumentaciju mogli dostaviti u redovnom postupku, kao što smo činili i ranije”, istakao je Ivanić.

On je naveo da je akcija Sipe u toku i da se mediji za dalje informacije mogu obratiti Sipi, Tužilaštvu ili Sudu BiH.

Ivanić je podsjetio da su pripadnici Sipe jutros u Novom Gradu uhapsili pet lica srpske nacionalnosti i da nijedno lice nije ni u redovnom, ni u rezervnom sastavu policije.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com