cjb prijedor (3)Banjalučki Osnovni sud potvrdio je optužnicu protiv Milomira Vučenovića (35), Nenada Bjelajca (31) iz Banjaluke i Dragana Praštala (37) iz Prijedora, koji su osumnjičeni za produženo krivično djelo teška krađa, krađa i prikrivanje, rečeno je Srni u ovom sudu.

Osumnjičeni su od marta do septembra 2014. godine na području grada Banjaluka i Prijedor, zajedno i po prethodno postignutom dogovoru u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi provaljivali u privatne kuće, stanove i poslovne prostore iz kojih su krali razne predmete.

Vučenović, Bjelajac i Praštalo su u ova dva grada počinili devet teških krađa, jednu krađu i dva krivična djela prikrivanja.

Osumnjičeni Vučenović i Bjalajac su na području Banjaluke i Prijedora krali el-ce-de televizore, laptopove, kućišta računara, foto-aparate i druge tehničke aparate u vrijednosti 13.000 KM, nakon čega su to sve davali Praštalu za drogu.

Sva trojica osumnjičenih od ranije su poznati policiji po više krivičnih djela, a Bjelajac i Praštalo su poslednji put hapšeni u septembru u akciji “Čistač dva”.

SRNA