ug altruist-sastanak 31oktobar (1)Mlado udruženje građana “Altruist” iz Prijedora 31.10.2015.godine je održalo drugu redovnu sjednicu privremene skupštine udruženja u mjesnoj zajednici Gornja Ravska.

Udruženje građana “Altruist” ima glavni cilj da doprinosi razvoju zajednice (ruralnih područja i marginalizovanih grupa), a pruža materijalne, edukativne, pravne te druge vrste pomoći.

Prva sjednica ovog udruženja održana je u Prijedoru početkom oktobra gdje je odlučeno da će se udruženje bazirati na infrastrukturne projekte i projekte iz oblasti socijalne zaštite, te da će iz područja na kojem djeluje odabrati koordinatore koji će zastupati područja u kojima žive.

Ovu sjednicu je predvodio Mirko Pandža, predsjednik udruženja koji je istakao da su vrata udruženja otvorena za svakoga i za sve “pametne” projekte i ideje, te dodao: “Sve je na nama. Možemo zajednički se izboriti i ostvariti rezultate”.

ug altruist-sastanak 31oktobar (2)Pandža je još dodao da je prema dosadašnjem radu najbolnija tačka Ravske putna infrastruktura u koju se svojim dolaskom i sam uvjerio, zatim elektromreža čija realizacija i dan danas traje i sa kojom mještani muku muče.

Dvadesetak prisutnih mještana istakli su i nezadovoljstvo sa radom Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove grada Prijedora čiji je rad na području Ljubijske regije “ i više nego katastrofalan”, kako navode.

Takođe, teme o kojima se govorilo su Parlamentarni izbori u RH 8.11.2015. godine, kao i realizacija projekata koji su upućeni Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica RS. Na sastanku je zaključeno da će udruženje “Altruist” u skorije vrijeme održati radni sastanak na kojem će biti formiran Upravni i Nadzorni odbor udruženja. Domaćini ovog sastanka bili su Ante Čavlović i Ivan Begić.

Udruženje građana „Altruist“ Prijedor

ug altruist-sastanak 31oktobar (3) ug altruist-sastanak 31oktobar (4)