predapd-studijska posjeta velenjeAgencija PREDA-PD je 22.10.2015. organizovala jednodnevnu studijsku posjetu Školskom centru u Velenju (Šolski center Velenje) u Sloveniji.

Delegaciju su činila 34 predstavnika Savjeta za obrazovanje i zapošljavanje grada Prijedora, Zavoda za izgradnju grada Prijedora, te profesori Gimnazije „Sveti Sava“, Mašinske škole i Elektrotehničke škole.

U Školskom centru Velenje učesnici su se mogli upoznati sa načinom organizovanja praktičnog obrazovanja i potrebnim kabinetima i laboratorijama za zanimanja iz oblasti informaciono-telekomunikacionih tehnologija, mašinstva, elektrotehnike, mehatronike, obnovljivih izvora energije i rudarstva.

Cilj studijske posjete je bio upoznavanje članova delegacije sa dobrim i lošim iskustvima provođenja praktične nastave, a prvenstveno sa potrebnim infrastrukturnim kapacitetima, opremom i stručnim kadrovima za razvoj i izvođenje programa iz gore pomenutih oblasti.

Očekivanja učesnika studijske posjete i organizatora su ispunjena i stvorene su nove prilike za saradnju, posebno između Školskog centra Velenje i srednjih škola iz Prijedora.

PREDA-PD