sportsportba-ilidza-mira (1)Ovoga vikenda počelo je prvenstvo u rukometnoj Premijer ligi za žene.

Rukometašice prijedorske „Mire“ gostovale su kod „Ilidže“ i doživjele su poraz rezultatom 26:23 (12:12).

Iako je domaća ekipa bila favorit uoči susreta, do pobjede su došle teže od očekivanog jer su se gošće predstavile u dobrom svjetlu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri a Prijedorčanke su u dva navrata imale +2, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 12:12.

Ilidžanke odlično „otvaraju“ nastavak meča i stižu do prednosti 17:12, ali se izabranice trenera Ljubice Ivetić ne predaju pa dolaze do -3 (20:17).

Ipak, domaće iskusno održavaju stečenu prednost do kraja susreta za konačnih 26:23.

-Odigrale smo dobar meč sa favorizovanom domaćinom, a naročito smo borbeno igrali u prvom dijelu igre. U nastavku je uslijedio pad koncentracije što su igračice „Ilidže“ iskoristile da dođu do nedostižne prednosti – rekla je Ivetićeva.

U domaćoj ekipi istakle su se Dejanović, Imširović i Ines Škaljić sa po 6 golova dok je u redovima „Mire“ Damjanovićeva postigla 7, a odlična je bila i Marija Gligorević na golu sa 15 uspješnih intervencija.

ŽRK Ilidža: ŽRk Mira 26:26 (12:12)

ŽRK ILIDŽA
Merdžanić, Trogrlić, Mihajlović 3, Pavlović 1, Pršlje, Dejanović 6, Ždrale, Hadžiselimović 4, Pašović, Hrle, I.Škaljić 6, Filipović, Imširović 6, Muhović, Pandurević, N.Škaljić

ŽRK MIRA
Gligorević-15 odbrana, Rosić, Karačić, Kunovac 1, Damjanović 7, Suvajac, Tintor 2, Kararić 3, Dojčinović, D.Mutić 1, Lukač 1, Kesar, Sladaković, J.Mutić 4, Došen 4, Ćorić

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – sportsport.ba/sport1.ba

sportsportba-ilidza-mira (4) sportsportba-ilidza-mira (2) sportsportba-ilidza-mira (3) sport1ba-ilidza-mira (1) sport1ba-ilidza-mira (2)