borac-rudar prijedor-rezultat (1)Konačno je Rudar-Prijedor prekinuo neugodnu tradiciju protiv Borca u utakmicama u Premijer ligi BiH.

Tačno šest godina, poslije prvog odmjeravanja snaga, 3.oktobra 2009. godine, kada je kao domaćin ostvario jedinu dosadašnju pobjedu (1:0), ponovo je slavio, ali ovoga puta na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Na terenu krajiškog rivala gdje je osvojen samo jedan bod u igri bez golova, 16.oktobra 2010. (i tada je šef stručnog štaba „zeleno-crnih“ bio Boris Gavran) slavio je sa 2:1. Ujedno, prekinut je niz bez pobjede u prvenstvu u posljednjih pet kola (dva remija i tri poraza), jer je prethodni trijumf, identičnim rezultatom zabilježen još 23.avgusta u Gradišci nad Travnikom.

-Poslije utakmice sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva u kojoj smo zaslužili pobjedu rekao sam momcima da možemo da budemo mala ili velika ekipa. Mala, ukoliko srljamo iz poraza u poraz, velika, ukoliko se izdignemno, pobijedimo u Banjaluci. Čestitam svojim igračima, jer su u pravoj prvenstvenoj, čvrstoj muškoj utakmici, od početka znali šta hoće. Vodila se velika borba, imao je i Borac periode svoje dobre igre, a i mi. Ipak, imali smo sreću da u petom minutu sudijske nadoknade postignemo gol iz kontranapada. Međutim, ne bih rekao da je to sreća. U sportu, kao i u životu, vjerujem da se čovjeku vrati dobro dobrim, pa i svaki mukotrpan trud. Negdje izgubiš, ali dobiješ na drugoj strani, ukoliko si uporan i daješ sebe. Činimo to i sigurno je da će nam ova pobjeda iznad svega donijeti mir. Ne smije biti euforije, jer smo skloni da u porazu sve što je pozitivno zaboravimo, a onda u trijumfu „poletimo“, najvažnije je u pauzi prvenstva osvježiti se i spremiti za dolazak kvalitetnog bijeljinskog Radnika – rekao je Gavran.

Nije „rudare sa Sane“ zbunilo vođstvo protivnika golom Tonija Jovića iz slobodnog udarca, kada je lopta udarila Zorana Milutinovića i prevarila golmana Dalibora Kozića. Ubrzo je, idealan centaršut Filipa Arežine iskoristio, ko bi drugi do najbolji strijelac Prijedorčana u bh.eliti Mirza Džafić i glavom svojim trećim ovosezonskim pogotkom donio izjednačenje.

U sudijskoj nadoknadi čovjek odluke bio je Milutinović. Najave da bi mogao da bude osvježenje i glavni adut Gavrana su se i obistinile. Pošto je lopta odbijena poslije kornera Banjalučana, njihov nekadašnji prvotimac Petar Kunić „povukao“ je kontru „tri na jedan“, lopta je došla do Milutinovića koji je „matirao“ čuvara mreže komšija Bojana Jovića za veliku radost njega i njegovih saigrača, ali i simpatizera kluba.

-Svakako da smo zadovoljni pobjedom. Dobro smo stajali na terenu, nismo dozvolili Borcu da uđe u neku ozbiljniju šansu, a velika stvar je što smo pokazali čvrstinu na psihološkom karakteru, jer smo uspjeli da se vratimo poslije onako nesrećno primljenog gola. Drago mi je što sam povratak u matični klub obilježio jednom ovakvom pobjedom sa preokretom u gostima. Odigrali smo dobro defanzivu, svi učestvovali u odbrani. Jedino što nam je potrebno jeste da, kada osvojimo loptu, što duže je zadržimo u svom posjedu. Napravili smo to nekoliko puta, prišli golu Banjalučana, taj završni pas moraće biti još bolji, kako bi nam se igra podigla još na viši nivo – naglasio je Milutinović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com