rtvpd-gradska organizacija porodica poginulih boracaPredsjedništvo prijedorske Gradske organizacije porodica poginulih boraca pozvalo je privredne, društvene i druge subjekte da sa riječi pređu na djela i da konačno otvore prostor za brže i veće zapošljavanje djece poginulih boraca.

-Iako je od toga prošlo više od 20 godina, zapošljavanje djece iz boračke populacije je naš ključni problem – rekla je predsjednica Gradske organizcije porodica poginulih boraca Zdravka Karlica i naglasila da je stvaranje zakonskih i drugih pretpostavki da bi ova populacija, dobijanjem radnog mjesta, napokon stvorila elementarne uslove za život i formiranje porodica, ključni je zaključak ovog skupa.

Karlica je dodala da su se obraćali na mnoge adrese, ocijenivši da su mnogi ostali gluvi na molbe i apele za veće zapošljavanje djece iz boračke populacije.

-U našoj evidenciji je 936 poginulih boraca iza kojih je ostalo 1052-je djece. Mnogi od njih, baš zbog nedostatka posla, i ne žive u Prijedoru, zbog čega i podatak da je samo 197 djece poginulih boraca, prema evidenciji ovdašnjeg biroa za zapošljavanje, nezaposleno – zaključila je predsjednica Gradske organizacije porodica poginulih boraca.

RTV Prijedor