rudar prijedor-djakovic-reakcija-navijanjeNavijači Rudara iz Prijedora juče su još jednom šokirali bh. javnost skandiranjem imena Ratka Mladića na utakmici sa Slavijom.

Direktor Rudara iz Prijedora Vukašin Đaković za “Avazov” portal kazao je da je odmah nakon utakmice otišao kući, razočaran skandiranjem popularnih “Alcohol Boysa”.

“Samo sam se pozdravio sa kontrolorom i izašao. Ne znam šta bih rekao na to”, rekao je Đaković. Ističe da je nakon prošlog incidenta razgovarao sa navijačima, zamolivši ih da ne rade takve stvari.

“Opet, eto, vidite šta se desilo. Jako se tužno osjećam zbog toga. Zaista mi je bilo teško kada sam čuo takvo skandiranje”, rekao je Đaković.

Komentarišući sudiju Valjića, kazao je da je u Rudaru tek dva mjeseca, te se nije upoznao sa svim sudijama koje sude utakmice Premijer lige BiH.

“Valjića smo imali i u Zenici, bilo je nekoliko grešaka, ali sudija je tu na terenu da vidi i sudi”, kazao je Đaković.

Banjac: Sve je evidentirano “Službena lica evidentirala su skandiranje, sudije su to čule i signalizirali su delegatu koji je sve upisao”, rekao je za “Avazov” portal predsjednik komisije za suđenje N/FSBIH Dragan Banjac.

Kazao je da u takvoj situaciji utakmicu ne treba prekidati.

“To nije ni dugo trajalo, pa se delegat, vjerovatno, zato i opredjelio da ne reaguje. Da se to ponavljalo, vjerovatno bi delegat tražio da se taj dio tribine isprazni”, rekao je Banjac.

Utakmicu sudio Ognjen Valjić

Susret u Prijedoru sudio je Ognjen Valjić, javnosti poznat po događaju od prije dvije godine kada je prekinuo susret Sarajeva i Leotara jer su “Horde zla” postavile transparent na kojem je pisalo “Armija BiH”.

Delegat susreta u Prijedoru bio je Izet Banda iz Brčkog.

Valjić je tada igrače poslao u svlačionicu dok transparent nije bio uklonjen, nakon čega je susret nastavljen.

“Do utakmice u Sarajevu imali smo malo nejasnu situaciju, a taj susret bio nam je pouka, te je Savez vrlo korektno reagovao rekavši da se sudije više ne trebaju uplitati u takve situacije, niti imaju obavezu da to rade”, rekao je Banjac.

Dodaje da sve zavisi od težine situacije, te da se utakmica treba zaustaviti dok se tribine ne isprazne, samo u slučaju ako se navijači ponašaju agresivno.

“Ako se radi o ovakvom navijanju, a nema agresivnosti navijača, to se evidentira i klub se kažnjava”, rekao je Banjac.

Rudar, najvjerovatnije, očekuje kazna Disciplinske komisije N/FSBIH.

“Sve je zapisano i biće raspravljano na sjednici. Prema pravilniku, kazna se određuje na osnovu toga koliko puta se nešto neprimjereno kaže tokom skandiranja”, kazao je Banjac.

Dnevni avaz