humanitarni koncert sergej sevicSportska dvorana „Mladost“ u Prijedoru biće u utorak, 22. septembra, domaćin Humanitarnog koncerta za Sergeja Ševića.

Sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica po cijeni od 5 KM namijenjena su za liječenja ovog dvanaestogodišnjeg dječaka koji boluje od sekundarne arterijske hipertenzije renovaskularne prirode.

Na koncertu koji počinje u 19 časova nastupiće: Plesna grupa „Top Dance“ Prijedor, SKUD „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, Zoka Janković, Momo Stanić, Neđo Bobar, Đuka Bend, Remix Bend, Trio Corona, Ludo Srce Bend, Carmen Bend, Life Bend, Fantom Bend, Milan Kajkut & Master Bend, Aleksandar Lajić i Jovana Dronjak.

Budimo humani za Sergeja Ševića!

Sergeju Ševiću iz Blatne kod Novog Grada, prema preporuci Nefrološke službe Univerzitetske klinike iz Beograda, potrebno je liječenje u bolnici u Londonu.

Na beogradskoj Klinici Sergej je bio hospitalizovan prvi put 2012. godine zbog izrazito visokih vrijednosti krvog pritiska, a prethodno je liječen na klinici u Banjaluci, gdje je i započeta trojna antihipertenzivna terapija.

Zbog loše regulacije krvnog pritiska, na Klinici u Beogradu mu je rađeno više dijagnostičkih procedura, među kojima i autotransplatacija lijevog bubrega.

Zbog kompleksnosti bolesti, u novembru prošle godine konzilijarno je donesena odluka da se dječak uputi u inostrani referentni centar, koji je prihvatio preuzimanje daljeg liječenja Sergeja.