gradski stadion prijedor-radoviPažnja ljubitelja „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ u gradu na Sani, koliko je usmjerena na igre Rudar- Prijedora, toliko i na pitanje kada će izabranici trenera Borisa Gavrana, koji su protekli meč Premijer lige BiH protiv sarajevskog Olimpika odigrali u Gradišci, ponovo biti domaćini na Gradskom stadionu.

Direktor kluba Vukašin Đaković posjetio je i čelnike Fudbalskog saveza Republike Srpske, predsednika Milu Kovačevića i generalnog sekretara Rodoljuba Petkovića.

-Imamo podršku od čelnika FS RS. Radovi na terenu, uz pomoć firme „Tamaris“ iz Laktaša traju i činimo sve da osposobimo teren što prije. Trebalo je povući vodu sa djelova gdje se, zbog neravnina nalazi, obaviti „čepovanje“, a od oko 200 kvadrati gdje bi morala biti zamijenjena trava, prioritet se dalo površinama ispred golova. Vjerujemo da možemo dočekati spremno prvu utakmicu finala Kupa Republike Srpske, protiv Krupe iz Krupe na Vrbasu, 19.avgusta, iako, ukoliko bude mogućnosti, ponudili bi promjenu domaćinstva, da budemo domaćini sedam dana kasnije – rekao je Đaković.

Podjetimo, zahtjevan projekat na renoviranju terena, prvo pomoćnog, a potom i glavnog, obavljali su Rudar-Prijedor, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i grad Prijedor, a pod pokroviteljstvom Svjetske fudbalske organizacije (FIFA).

Inače, prijedorske „zeleno-crne“ je organizacija utakmice u Gradišci, gdje je prodato svega 190 ulaznica, koštala dodatnih oko 2.000 maraka, te ne smiju ni da pomisle koliko će imati još novih gubitaka, ukoliko se ne vrate kući.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com