ofk brdo-pripreme za novu sezonuOFK Brdo je, pred gostovanje banjalučkom OFK Laušu na startu prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, u prijateljskoj utakmici u Kozaruši savladalo Mrakovicu sa 3:0.

U prvom poluvremenu izabranici trenera Amira Kaltaka su u nekoliko navrata ugrozili gol mladog čuvara mreže domaćih Milana Ivančevića, koji po rečima „alfe i omege“ kluba Rifeta Blaževića, ima 16 godina i tri mjeseca i predstavlja veliku nadu.

Zanimljivo je da je ovaj kadet hrabro među stative stao bez rukavica. I nekompletna ekipa člana Četvrte lige FSP Prijedor, dobrim postavljanjem i „pokrivanjem“ protivničkih igrača ostavila je povoljan utisak.

U nastavku gosti su sa dosta promjena bili ofanzivniji. U 51.minutu Samir Kaltak je preciznim udarcem pogodio donji desni ugao, a u 60.minutu šut je oprobao Sadmir Kukavica, ali je lopta „našla“ stativu. Rival je uzvratio osam minuta kasnije. Poslije brze kontre Vladimir Grbić je „raspalio“ po lopti iskosa sa desne strane sa ivice šesnaesterca, golman Jadranko Vidović krajnjim naporom je „izvadio“ iz svog desnog ugla, pritrčao je sa lijeve strane Vladimir Plemić, ali je Vidović još jednom odlično reagovao i ovoga puta izbacio u korner.

U finišu na sceni je bio Asmir Brkić. U 75.minutu, nakon udarca iskusnog Besima Ibričića, našao se na pravom mestu i odbijenu loptu od Ivančevića poslao u mrežu, da bi u 85.minutu svojim drugim golom postavio konačan ishod susreta.

U međuvremenu trener Mrakovice Duško Pekija, koji je, kao nekadašnji odlični sudija, ponovo pokazao svoje majstorstvo u dijeljenju pravde, ipak, nije imao milosti ni prema svom mlađem sinu Rajku Pekiji, kada je srušen u protivničkom šesnaestercu, samo je odmahnuo rukom, ne dosudivši penal.

Mrakovica-OFK Brdo 0:3(0:0)

Kozaruša
Stadion: Mrakovice
Gledalaca: 30
Sudija: Duško Pekija (Prijedor)
Strijelci: S.Kaltak u 51. i Brkić u 75. i 85.minutu

MRAKOVICA:
Ivančević, Đ.Grahovac, Islamovski, Jež, , Plemić, Dekić, M.Grbić, V.Grbić, Marošlić, Rodić (Hamzić), A.Grahovac

OFK BRDO:
Vidović, Stegić, R.Pekija, Đenadija, Šakić, H.Kaltak, Harambašić, Ibričić, Sredić, Vujković, Makarić
Igrali su još: Brkić, Subašić, S.Kaltak, Rašić, Kukavica

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com