rudar prijedor-boris gavran-trenerRudar-Prijedor, poslije prošle više nego uspješne sezone, pod vođstvom na klupi, prvo Darka Nestrorovića, a potom Zorana Bujića, osvajanjem šampionske titule u Prvoj ligi Republike Srpske i plasmana „zeleno-crnih“ u svoje četvrto finale Kupa RS, očekuje od vikenda koji slijedi takmičenje u Premijer ligi BiH.

„Rudari sa Sane“ su pet sezona igrali u bh.eliti, a najviše ih je u njoj predvodio povratnik na mjesto šefa stručnog štaba Boris Gavran pred kojim je novi izuzetno veliki izazov. Zadatak mu je više nego jasan-zadržati status u najvišem rangu, što neće biti nimalo lako, ukoliko se zna da zbog „skraćenja“ lige ispada čak šest klubova.

-Očekuje nas grčevita borba za opstanak, a za ostvarenje željenog cilja u konkurenciji klubova sa mnogo stabilnijom finansijskom situacijom biće nam, uz fudbalsko umijeće, potrebna i sportska sreća. Šteta je što zbog ranijeg početka prvenstva nismo imali još sedam dana za pripreme, ali šta je tu je. Trudićemo se da izvučemo maksimum od igračkog kadra u koji duboko vjerujem Posebno u njihovo poštenje u pristupu prema radu na svim treninzima, gdje su davali 100 posto svojih mogućnost i očekujem da im se takav odnos na najbolji mogući način vrati. Ne igraju često imena na terenu, ma kakva zvučna bila, već se ozbiljnošću i zalaganjem na utakmici dolazi do pozitivnog rezultata – naglasio je Gavran.

Tekst i foto arhiva– Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com