smotra folklora rasavci (1)U organizaciji Folklorne sekcije “Rasavci“ i Savjeta Mjesne zajednice Rasavci, na sportskom terenu kod društvenog doma u ovom mjestu, 18. jula 2015. godine je održana Prva smotra folklornog stvaralaštva „Rasavci 2015“.

U cjelovečernjem programu, u kojem su uživali brojni posjetioci, učestvovala su Kulturno-umjetnička društva: “Rogolji” iz Gradiške, „Petar Kočić“ iz Nove Topole, „Đerdan“ iz Trna, „14.februar“ iz Debeljaka – Banja Luka, “Saničani”, Folklorna sekcija „Česma“ iz Banja Luke, Etno grupa „Vile Petrova“ i domaćin , Folklorna sekcija “Rasavci”.

Otvarajući manifestaciju, predsjednik Savjeta MZ Rasavci Borislav Stanković je zahvalio je svim učesnicima, koji su, i pored visoke temperature vazduha, došli u Rasavce i svojim nastupom uveličali Prvu smotru folklornog stvaralaštva.

Stanković je zahvalio i pokroviteljima i sponzorima, koji su prepoznali značaj manifestacije na kojoj je nastupilo više od 200 mladih folkloraša ovog dijela RS.

smotra folklora rasavci (2)Želja domaćina je da manifestacija preraste u tradicionalnu, čemu bi se najviše radovali mladi ovog kraja, koji žele njegovati naše tradicionalne kulturne vrijednosti.

Pokrovitelji Prve smotre folklornog stvaralaštva u Rasavcima bili su Grad Prijedor i ArcelorMittal Prijedor, medijski pokrovitelji RTV Prijedor i „Kozarski vjesnik“, a sponzori preduzeće “Nuti due” iz Rasavaca, Nacionalni park “Kozara” i STR “Stana” iz Rasavaca.

Organizaciju manifestacije pomogli su: Dušan Mršić, Nada Mršić, Petra Šalabalija, Goran Četić, Slavica Stupar, Milka Mršić, Nevenka Saganović, Milan Škundrić, Dragan Babić, Jovica Saganović, Pero Milošević i Darko Ćorić.

U pripremi manifestacije posebno su se istakle: Nevena Milunić, Dajana Babić i Božana Babić, članice Folklorne sekcije “Rasavci”, koja je, zajedno sa Savjetom ove mjesne zajednice, bila odličan domaćin.

Saša Goronja