amira ganicTuristička organizacija grada Prijedora organizuje gastro prezentaciju pod nazivom “Veče domaće kuhinje” koja će u okviru Kulturnog ljeta 2015. biti održana 28. jula, na malom gradskom trgu.

Direktor Turističke organizacije Amira Ganić rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da gastro prezentacija ima izložbeni karakter, a da joj je cilj promocija ugostiteljske i turističke ponude grada, kako sugrađanima tako i njihovim gostima, koji će imati priliku da degustiraju tradicionalna jela Potkozarja.

“Učesnici gastro prezentacije su udruženja i pojedinci koja se bave očuvanjem tradicije, kulture i običaja naroda Potkozarja, a do sada je prijavljeno deset udruženja”, istakla je Ganićeva.

Ona je dodala da će svi izlagači koji budu pripremali hranu dobiti po 100 KM za nabavku potrebnih namirnica.

Ganićeva je istakla da će 30. jula biti otvorena dvodnevna manifestacija “Zlatne ruke Potkozarja” koju Turistička organizacija organizuje deveti put.

“Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera s ciljem da okupi stvaraoce narodnih rukotvorina, članove kulturno-umjetničkih društava, udruženja žena, etno-radionica i drugih organizacija i lica koja se bave izradom rukotvorina, a koja zajedničkim nastupom predstavljaju autentičnost naše regije kroz umjetnost, običaje, stare zanate, odjevne predmete, znanje i umijeće, etno dizajn, muzičke instrumente i drugo”, istakla je Ganićeva.

Ona je dodala da će, kao i prethodnih godina stručna komisija izabrati najorginalniji eksponat i najljepše uređen štand, a za najuspješnije će biti obezbijeđene i novčane nagrade, kao i da je do sada prijavljeno četrdesetak izlagača, udruženja i pojedinaca.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com