rudar prijedor-pres konferencija 15juliNa konferenciji za štampu u Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor, dosadašnji predsjednik Dalibor Majkić, koji je poslije samo sedam dana od izbora na Skupštini podnio ostavku na tu funkciju, pojasnio je da je da se na taj potez odlučio isključivo iz privatnih razloga. Istakao je da će i dalje pružati punu podršku Upravnom odboru, koji ima dva potpredsjednika, Gorana Bojića i Milenka Đakovića.

-U velikoj mjeri imali smo od grada Prijedora, javnih i privatnih preduzeća pomoć, koja nije bila samo u finansijskom smislu, a očekujemo je i dalje. Klubu će biti mnogo teže u Premijer ligi BiH, nego što je to bilo u Prvoj ligi Republike Srpske – naglasio je Majkić.

Novoizabrani sportski direktor Žarko Mandić zahvalio se medijima što prate „rudare sa Sane“ i pozvao ih, obećavajući i korektnost sa svoje strane, da ne iznose u javnost ono što može da šteti ovom kolektivu.

Šef stručnog štaba Boris Gavran rekao je da pripreme teku po planu, odrađivane su u Ljubiji, na terenu „Suhi Prijedor“ i na Grdskom stadionu, a da su pojačanja dovođena, uz što manje troškova.

-Pokušaćemo da u prvih pet kola osvojimo što više bodova, jer će nas u narednih pet čekati jači rivali, ali sa svima moramo igrati i mnogo toga zavisiće i od nas samih. Moramo da težimo ka tome da nas krase sloga, prijateljstvo, drugarstvo i zajedništvo, kako ekipe, tako i svih struktura u klubu, navijača, a obećavam da ćemo dati maksimum da ostvarimo željeni cilj, opstanak u bh.eliti – istakao je Gavran.

Naglašeno je da bi klubu dobro došla premija od 10.000 maraka, koju Fudbalski savez Republike Srpske dodjeljuje šampionu Srpske, te da će se u razgovoru sa čelnicima Saveza i Krupom iz Krupe na Vrbasu razgovarati o terminu odigravanja finala Kupa Republike Srpske, a Prijedorčanima bi zbog rasporeda takmičenja odgovarala jedna utakmica.

-Počastvovan sam što ću biti dio Rudar-Prijedora, kluba kojeg volim, a bio sam mu odan i ranije. Pred nama je veliki izazov, uvažavajući jedni druge, trebali bi da težimo ka zajedničkom rezultatu, da se održimo u Premijer ligi BiH, poručio je, nakon ostavke dosadašnjeg direktora Ognjena Hrnjaka, njegov nasljednik Vukašin Đaković.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com