balkan regional platform for youth participation and dialogueU okviru projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, finansiranog od strane Evropske komisije kroz program Civil Society Facility, Operating grants IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations, Agencija lokalne demokratije Prijedor objavljuje Poziv za Youth Art radionicu.

Ideja je da polaznici radionice svoje ideje i razmišljanja izraze pomoću dva medija: fotografije i slikarstva i to na način da se objedine u jednu formu koja će za rezultat imati jedinstveni oblik koji daje prostor za bezgranično kreativno, apstraktno i direktno izražavanje.

Teme radionica su:
-prepreke na koje mladi nailaze prilikom stvaralačkog procesa
-uticaj sredine na kreativni proces
-mogućnosti koje sredina pruža mladima za bavljenje stvaralačkim radom
-podrška ili izostanak podrške društva prema pojedincima (mladima) koji se bave vizuelnim tipom umjetnosti
-da li je epitet “grada slikara” opravdan u sredini kao što je Prijedor
-mogućnosti formiranja grupa ili kolektiva koji se bave srodnim aktivnostima.

Tok i proces radionice će se odvijati u prostoru, na terenu i umjetničkom ateljeu i biće sastavljena iz tri dijela:
Prvi dio – poticanje dijaloga i razrada koncepta umjetničkog izraza
Drugi dio – samostalni rad učesnika na zadane teme na terenu i u ateljeu
Treći dio – finalizacija, realizacija i materijalizacija ideja.

Radionica će se održati u periodu jul/ avgust 2015. godine.

Pet odabranih radova biće dio “Youth Art – Putujuće izložbe”, koja će biti postavljena u 8 gradova, u državama regiona (BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo).

Uslov za prijavu na radionicu:
Neophodno je da polaznici imaju predznanje o osnovnim tehnikama fotografije ili slikarstva. Kroz sam proces rada, imaće priliku da se upoznaju sa kreativnim procesima i pojedinim alternativnim metodama u obe aktivnosti.

Poziv je upućen svim mladim osobama sa područja grada Prijedora, ili onima koje se tako osjećaju, a koji imaju afinitet prema slikanju i fotografiji.

Ako ste mladi i kreativni, ako želite da se i vaše mišljenje čuje/vidi, ako želite biti dio pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, onda je ovo prilika za vas.

Prijavu koja će sadržavati par rečenica o tome zasto biste željeli učestvovati u radionici i šta očekujete od same radionice, sa jednom fotografijom koja opisuje vas, možete poslati na e-mail adresu: ldaprijedorinfo@gmail.com najkasnije do 20. jula 2015. godine.

Broj mjesta je ograničen.

ALD Prijedor