mali maraton patrija 2015Mali maraton „Patrija 2015“ održaće se u nedjelju, 28.juna, u dužini od 18 kilometara od Prijedora do spomenika na Patriji, na Kozari, a organizatori ove lijepe sportske manifestacije su grad Prijedor, Atletski klub Prijedor, Škola trčanja „Lusija Kimani“ i Odred izviđača „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor.

– Ovaj maraton ima tradiciju dugu 35 godina, a do posljednjeg rata održavan je 12 puta. Njegov pobornik bio je Sandro Selman, poznati maratonac u prethodnoj zajedničkoj državi, a učešće je, između ostalih atletičara, uzimao i legendarni Franjo Mihalić – podsjeća profesor Zoran Radinović, direktor Malog maratona „Patrija 2015“ i trener u AK Prijedor.

Start je u 10 časova kod Robne kuće „Patrija“ u centru grada na rijeci Sani, a cilj kod spomenika na Patriji, na Kozari. Startnina za sve takmičare iznosi 10 konvertibilnih maraka.

– Sve učesnike čekaju ručak, osvježenje, kao i nagrade i vidu diploma, dok su za najuspješnije u kategorijama juniora, seniora i u veteranskim konkurencijama od 40 do 50 godina, 50 do 60 i preko 60 godina obijezbeđene diplome i pobjednički pehari. Imamo već najavljen dolazak takmičara iz Srbije, Slovenije, Republike Srpske i Federacije BiH – najavio je Radinović.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Mali maraton „Patrija 2015“