fsa prijedor-turnir mladi-italija (1)Proteklog vikenda, 13. i 14. juna 2015. godine, ekipa FSA Prijedor je učestvovala na turniru za kategorije 2004-2006 u Italiji, a u organizaciji fudbalskog kluba US Levico Terme iz istoimenog grada.

Na turniru su učestvovale 32 ekipe, a između ostalog i velikani svjetskog i italijanskog fudbala, FC Juventus, FC Internazionale, Hellas Verona FC, Udinese Calcio, A.C. Cesena, A.S. Cittadella.

Mlada ekipa FSA Prijedor, pojačana sa sedam igrača FK Rudar-Prijedor i jednim igračem FK Radnik Urije Prijedor je u više nego jakoj konkurenciji zabilježila četiri poraza, jedan remi i jednu pobjedu.

Prema riječima trenera Zorana Petkovića, Mladena Čiče i Veljka Janjetovića, te predstavnika kluba Aleksandra Savića i Brane Bucala utisci su više nego dobri.

fsa prijedor-turnir mladi-italija (2)-Odlazak na turnir je bio neopisiv doživljaj za mlade igrače, a i mi koji smo bili u pratnji vidjeli smo šta i kako rade veliki klubovi, a prilike za to su rijetke – istakao je Zoran Petković.

Po riječima Aleksandra Savića, FSA Prijedor je bila jedina inostrana ekipa i po utiscima domaćina, odlični predstavnici grada Prijedora, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

-Ovom prilikom želimo da se zahvalimo gospodinu Draganu Došenu iz ALD Prijedor, gospođi Cristini Berttoti, gospodinu Tommasu Acleru i predsjedniku US Levico Terme gospodinu Sandru Beretti koji su nam omogućili odlazak na turnir kao i ugodan i nezaboravan boravak u Italiji – naglasio je na kraju Aleksandar Savić.

Tekst i foto – FSA Prijedor/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com