glas-ilustracijaSvjedoci odbrane, policijski inspektori iz Centra javne bezbjednosti Prijedor Dragan Stupar i Nemanja Predojević, izjavili su juče u banjalučkom Okružnom sudu da optuženi inspektor CJB Banjaluka Srđan Radulović nije tukao uhapšene u njihovom prisustvu.

Osim Radulovića, za trgovinu drogom optuženi su još inspektori Ognjen Stijak i Marko Kovačević.

– Kolega iz banjalučkog CJB Vladimir Marčeta nas je obavijestio da vozilom prema Prijedoru idu Predrag Tucikešić, Saud Čirkin i Miroslav Gvozden, te da imaju drogu. Kazao je da ih zaustavimo, a da za njima ide inspektor Radulović kako bi ih identifikovao – rekao je Predojević.

Dodao je da su zaustavili “golf 2” u kojem su bili osumnjičeni i da je tom prilikom Čirkin dobrovoljno predao drogu.

– Bio je tu i Radulović, ali nije ništa preduzimao i niko nije primjenjivao silu na osumnjičenima – kazao je Predojević.

Njegovu priču potvrdio je i inspektor Stupar, koji je precizirao da je od Čirkina oduzeto oko 20 grama heroina.

Kao svjedok odbrane Radulovića juče je iskaz dao i banjalučki advokat Jevto Janković. Njega je odbrana zvala jer je osuđivani narko-diler Peđa Stanković ranije izjavio da mu je Janković rekao da inspektori diluju drogu i da su praznoglavi, te da će završiti na optužnici.

– To nije moj stil izražavanja i tako nešto kao što je Stanković izjavio ja nisam rekao – kazao je Janković.
Specijalno tužilaštvo tereti Kovačevića, Radulovića i Stijaka da su organizovano preprodavali drogu od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. U ovom slučaju optuženo je još pet policijskih inspektora za iznude iskaza, falsifikovanja isprava, povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

Glas Srpske