lejla resicMinistar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić prisustvovaće sutra manifestacijama povodom obilježavanja 16. maja – Dana grada Prijedora, najavljeno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Rešićeva će u 11.00 časova prusustvovati nastupu mališana Dječijeg vrtića “Radost” na platou ispred zgrade gradske uprave, u 11.30 časova polaganju vijenaca na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu “Za krst časni” i spomenik borcima poginulim u Drugom svjetskom ratu u parku na Pećanima.

Ministar uprave i lokalne samouprave Srpske prisustvovaće u 12.00 časova svečanoj akademiji povodom Dana grada, u Pozorištu Prijedor, a u 13.30 časova svečanom prijemu gradonačelnika Prijedora Marka Pavića u hotelu “Prijedor”.

Majske svečanosti u Prijedoru ove godine započele su Petnaestim međunarodnim festivalom horova “Zlatna vila” 8. i 9. maja, uslijedili su planinarski pohod na Kozaru, košarkaški turnir veterana “Memorijal Duško Ostojić Dule”, Deveti festival crteža i muzike u “Galeriji `96” i izložba crteža iz likovne zbirke Muzeja Kozare.

Pozorište Prijedor igralo je predstavu “Prekidi”, Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” priredila je izložbu povodom 100 godina od rođenja Branka Ćopića.

Danas su održane 22. međunarodne ulične trke, a sutra u večernjim časovima na Trgu majora Zorana Karlice koncert će održati Nataša Bekvalac.

U subotu, 16. maja, biće održana biciklijada, promocija knjige “Roman o rukometu u Prijedoru” i izložba radova nastalih na Devetom festivalu crteža i muzike u “Galeriji `96”.

Majske svečanosti biće završene šahovskim turnirom u nedjelju, 17. maja.

Dan grada Prijedora je 16. maj, datum kada je Prijedor prvi put oslobođen od fašista u Drugom svjetskom ratu.

SRNA