Pod sloganom “Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo”, Centar za socijalni rad Prijedor organizovaće iduće sedmice niz aktivnosti u saradnji sa Gradskom upravom i Osnovnom školom /OŠ/ “Branko Ćopić” povodom Nedjelje djeteta.

Predviđeno je da aktivnosti Centra od 2. do 8. oktobra budu usmjerene na najmlađe, a u planu je oslikavanje i opremanje igrališta ispred područne škole u Gomjenici po uzoru na društvenu igru “Čovječe ne ljuti se”.

“S obzirom na to da je riječ o područnoj školi koja je dva puta bila poplavljena, a koju pohađaju učenici do petog razreda, vjerujemo da će ovaj teren biti iskorišten, kako za časove fizičkog vaspitanja, tako i za druženje i igru djece iz ove mjesne zajednice”, saopšteno je iz prijedorskog Centra za socijalni rad.

Za 4. oktobar u podne planirano je na ovom igralištu okupljanje i druženje oko 100 učenika petog razreda OŠ “Branko Ćopić” i jednog broja učenika Centra “Sunce” radi promovisanja inkluzije, prihvatanja različitosti među djecom i razvijanja empatije i solidarnosti kod učenika.

SRNA