Kamen temeljac za sportsku dvoranu u Omarskoj postavljen je u predizbornoj kampanji 2018. godine, sa obećanjem da će u roku godinu dana biti završena. Pet godina poslije, kraj radova se ne nazire. Iz kabineta gradonačelnika Prijedora obećavaju raspisivanje novog tendera, a građani su ogorčeni.

Krajem februara ove godine, gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je skori nastavak radova i završetak sportske dvorane u Omarskoj u koju je do sada uloženo oko 500 hiljada maraka, taman koliko je iznosila donacija Vlade Srbije. Javor nije htio pred kameru BN TV, već je poslao pisani odgovor.

„Tender koji je bio u planu da bude raspisan nije bilo moguće realizovati zbog kalkulacije cijena na tržištu. U međuvremenu, postojeći projekat za završetak radova na dvorani u Omarskoj je revidiran i tender će biti raspisan u narednim danima o čemu će javnost biti informisana“, stoji u dopisu.

Odbornici opozicije u skupštini grada Prijedora ne vjeruju u Javorova obećanja, jer je više puta pogazio svoju riječ. Smatraju i da se nije vodilo računa o prioritetima, kada su predlagani projekti lokalnih zajednica koje je finansirala Vlada Srbije.

„To je samo jedan u nizu projekata koji je bio predizborno obećanje i jedan od trikova na koji su sakupljani glasovi u tom periodu. Više je aspekata zbog kojih ja smatram da je izgradnja dvorane problematična, prije svega sama opravdanost. Vi ako danas pitate stanovnike Omarske da li žele dvoranu ili otvaranje deset radnih mjesta, što mislim da je najmanje što se za taj novac moglo uraditi, uvjerena sam da bi izabrali radna mjesta za mlade ljude“, smatra Biljana Knežević, samostalni odbornik u Skupštini grada Prijedor

Nije poznato da li su obezbijeđena nedostajuća sredstva od oko dva miliona maraka, koliko je potrebno za nastavak gradnje sportske dvorane, jer to nije vidljivo na sajtu gradske uprave. I mještanima Omarske, koji svaki dan gledaju betonsku konstrukciju oko koje raste trava, nejasno je šta se čeka već pet godina.

SNSD-ova vlast u Prijedoru i dalje obećava, a sportisti u Omarskoj nemaju gdje da treniraju. Fiskulturna sala osnovne škole „Vuk Karadžić“ je dimenzija 8×10 metara i od nje fudbaleri lokalnog kluba nemaju koristi. Kao ni mještani Omarske kojoj je već dva puta uoči izbora obećan status opštine.

rtvbn.com