Udruženje građana “Restart Srpska” poziva građane Prijedora i okolnih opština da učestvuju na okruglom stolu posvećenom problemu VD direktora u Republici Srpskoj.

Poziv možete pronaći u nastavku.

“Dragi građani Prijedora, da li ste znali da je Grad Prijedor unazad dvije godine postavljao vršioce dužnosti direktora lokalnih preduzeća i ustanova mimo zakonske regulative? Znate li da su pojedini VD direktori zloupotrebljavali ovu funkciju? Šta to tačno znači i kako se boriti protiv navedenih anomalija? Želimo da znamo i sa kojim problemima se sami direktori sreću i zbog čega im to otežava rad?

Vrijeme je da razgovaramo o tome!

Pozivamo Vas da nam se pridružite na okruglom stolu posvećenom institutu vršioca dužnosti direktora koji će se održati 27. aprila u Hotelu Prijedor u 13h. Ovaj skup će biti prilika da zajedno razmijenimo mišljenja i ideje o važnosti ove institucije i njenom uticaju na vašu lokalnu zajednicu. Događaju će prisustvovati: Stefan Blagić, predsjednik ReStarta, Murisa Marić – izvršna direktorica Udruženja građana DON iz Prijedora, a pozvani su i predstavnici lokalne vlasti i drugi gosti.

Na ovom događaju želimo da čujemo vaše mišljenje i vaša lična iskustva u vezi sa ovim važnim pitanjem. Želimo da zajedno razmotrimo kako da se nosimo sa zloupotrebama koje čine VD direktori u javnim preduzećima i ustanovama.

Ukoliko ste bili svjedok ili žrtva zloupotrebe ovog tipa, molimo vas da sa nama podijelite vaše iskustvo. Vaša priča i vaše mišljenje će biti od velikog značaja za sve nas i pomoći će nam da bolje razumijemo probleme sa kojima se građani susreću u svakodnevnom životu. Krajnji cilj razgovora je upućivanje Inicijative za izmjenu Zakona o sistemu javnih službi u Republici Srpskoj.

Želimo da vam postavimo nekoliko pitanja o kojima ćemo raspravljati na našem okruglom stolu:

Koliko su česti slučajevi zloupotreba od strane VD direktora u javnim preduzećima?
Kako se boriti protiv ovakvih zloupotreba?
Šta mogu građani učiniti da se ovo pitanje stavi na dnevni red?
Da li postoje mehanizmi kontrole i sankcionisanja VD direktora koji su uključeni u zloupotrebe?
Kako povećati transparentnost i odgovornost u radu VD direktora?

Molimo vas da nam potvrdite svoj dolazak putem e-maila restartsrpska@gmail.com ili putem Facebook-a. Broj mjesta je ograničen. Za učesnike je obezbijeđen ručak i osvježenje.

Dođite i budite dio ove važne diskusije!”

infoveza.com