srna-pavic-ivanic-politikaPredsjednik DNS-a Marko Pavić poručio je danas, nakon razgovora sa liderom PDP-a Mladenom Ivanićem, da će svaki dogovor unutar Republike Srpske i srpskog korpusa biti od koristi i za Republiku Srpsku i srpski narod, a da tenzije najviše odmažu Srpskoj.

Pavić je rekao novinarima u Prijedoru da je Ivaniću izložio svoje mišljenje o “prepucavanjima” koja su posljednjih dana prisutna između SNSD-a i PDP-a.

“Mišljenja sam da stvari treba relaksirati i tenzije popustiti, jer je očigledno da vlast na nivou BiH ima jedna strana, na nivou Republike Srpske druga strana, ali mi trebamo jedni druge uvažiti i zajednički raditi u interesu Srpske i njenih građana”, naglasio je Pavić.

Pavić je rekao da DNS i PDP nisu uvijek politički istomišljenici, ali to ne treba da smeta da se gradi i razvija ono za šta su svi saglasni.

“Danas smo se dotakli odnosa naše dvije partije i konstatovali da smo na političkoj sceni ustvari konkurenti, jer smo i jedni i drugi negdje oko trećeg mjesta na političkoj sceni Republike Srpske i BiH, ali smo u dobrim odnosima i među nama nema bilo kakvih nesporazuma”, istakao je Pavić.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić novinarima je izjavio da se saglasio sa političkom ocjenom predsjednika DNS-a Marka Pavića da su DNS i PDP “tu negdje po specifičnoj težini, uvijek oko trećeg mjesta”.

“Mi jesmo u različitim koalicijama, ali nikada među nama komunikacija nije bila loša. Mi smo uvijek imali komunikaciju uvažavajući činjenicu da imamo ponekad različite političke poglede”, dodao je Ivanić.

SRNA