bajka o palcicuAnsambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke sutra će u Prijedoru igrati “Bajku o Palčiću”, a glumci Narodnog pozorišta Podgorica komediju “Crnogorac u krevetu”.

Etno predstavu “Bajka o Palčiću” po tekstu Karela Novaka prevedeo je, adaptirao i režirao Živomir Joković, igraju Božana Bijelić, Saša Terzić, Zorana Šuman i Đorđe Janković, a namijenjena je djeci uzrasta od tri godine naviše.

Ulaznice za predstavu koju će prijedorski mališani moći pogledati u Pozorištu Prijedor u 11.00 sati koštaju pet konvertibilnih maraka, za marku manje nego što koštaju ulaznice za redovni repertoar Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.

Biće to deseto gostovanje Dječijeg pozorišta Republike Srspke u Pozorištu Prijedor od kada je početkom 2012. godine zaživjela saradnja dviju kuća. Prethodno je pred prijedorskom publikom ansambl ove renomirane kuće igrao “Folklornu magiju” dva puta, a “Plemenitog Hahaja i strašnog Heheja”, “Aždaju iz Vojteške ulice” , “Čarobnjaka iz Oza”, “Pepeljugu”, “Bajku o psiću”, “Ježevu kućicu” i “Malu sirenu” po jednom.

Komediju “Crnogorac u krevetu” igraju glumci Narodnog pozorišta Podgorica Lala Novaković i Peđa Šuškavčević koji ju je i režirao. Riječ je o klasičnoj komediji mentaliteta o svim životnim fazama kroz klasične stereotipe o Crnogorcima.

Predstava je igrana širom Srbije, BiH i Crne Gore, a i na redovnom je repertoaru pozorišta u Podgorici. Predstava počinje u 20.00 sati, a cijena ulaznice je 6 KM.

SRNA

Foto – Pozorište Prijedor