rudar prijedor-napredak-izvjestaj (1)Rudar-Prijedor je ostvario i drugi trijumf u Ljubiji ovog proljeća u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, nastavivši sa gradiškom Kozarom i trebinjskim Leotarom, trku za titulu, pošto je savladao Napredak sa 2:1.

Ekipa trenera Zorana Bujića u ovom susretu pokazala je iznad svega karakter, jer je uspjela da se „podigne“ poslije vođstva gostiju iz Donjeg Šepka u 16. minuti. Na oko 20 metara pomalo iskosa sa lijeve strane oboren je Branko Jevtić, a kapiten izabranika Zorana Vasiljevića, Ivan Ninić, iz slobodnog udarca kraj „živog zida“ pogodio donji desni ugao golmana Dalibora Kozića za 0:1.

Već u sljedećem minutu mogli su „rudari sa Sane“ do izjednačenja. Filip Arežina je iz „slobodnjaka“ pogodio prečku, a odbijenu loptu Nebojša Šodić glavom slao u donji desni ugao Darka Krsmanovića, koji je sjajno reagovao i odbio je u korner.

Još jednom su Šepčani zaprijetili u 22. minuti, Jevtić je sa desne strane uposlio Ninića, koji sa „penaltika“ ne oklijevajući šutira, ali je Kozić na mjestu. U 32. minuti kapiten domaćih Vedran Kantar je dugom loptom pronašao na desnoj strani Šodića, koji je idealno centrirao na drugu stativu, a omaleni Dejan Kojić, najbolji akter meča, glavom zatresao mrežu za izjednačenje 1:1.

rudar prijedor-napredak-izvjestaj (2)Do odlaska na odmor pokušali su Prijedorčani steći prednost pokušajima Radoje i Arežine, koji ne pogađaju okvir gola, kao i agilnog Šodića, čiji udarac na prvu stativu iskosa sa desne strane brani Krsmanović, ali je i protivnik mogao više iz situacije kada je nakon kornera Nenad Stefanović neočekivano sa „peterca“ promašio.

U nastavku zeleno-crni dominiraju, čvrstom igrom na sredini terena, ali su do pobjede, ispostaviće se na kraju, došli pogotkom iz prekida. U 50. minuti Arežina je iz „slobodnjaka“ savladao Krsmanovića, kojem je zasmetao Dragan Ristić. U 73. minuti još jednom je probao Šodić glavom, a od 83. minuta Napredak je ostao sa igračem manje, jer je Mihailo Šipovac napravio faul, a prethodno je već imao žuti karton, pa je morao u svlačionicu.

Mogao je sudija Dražen Vasiljević iz Doboja da pokaže na „bijelu tačku“ s obzirom da je Ristić pao u protivničkom šesnaestercu, našavši se „u sendviču“ dvojice čuvara, ali je odmahnuo rukom. U 86. minuti Nebojša Mrkić je dobro „pobjegao“, ali je rezervni čuvar mreže Slobodan Radić loptu koja je išla pod prečku dobro „skinuo“, da bi u posljednjim trenucima Kantar iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane zatresao prečku.

rudar prijedor-napredak-izvjestaj (3)Rudar-Prijedor: Napredak 2:1(1:1)

Ljubija
Stadion Ljubija
Gledalaca: 400
Sudija: Dražen Vasiljević (Doboj) 6,5
Strijelci: Kojić u 32. i Arežina u 50. za Rudar-Prijedor, a Ninić u 16. minuti za Napredak
Žuti kartoni: Arežina, Šodić (Rudar-Prijedor), Šipovac, Erić (Napredak)
Crveni karton: Mihailo Šipovac (Napredak) u 83. minuti

RUDAR PRIJEDOR:
Kozić 6,5, Šodić 7, Saničanin 6 (od 51. Mrkić 6,5), Nišević 6, Burazor 6,5, Kojić 7, Radoja 6, Ristić 6,5, Arežina 7 (od 90. Gavranović -), Kantar 6,5, Ćulum 6,5

NAPREDAK:
Krsmanović 6,5 (od 85. Radić -), Šipovac 5,5, Erić 6, Regojević 6, N.Stefanović 6,5, A.Stefanović 5,5(od 57. Marić 5,5), Balaban 6,5, Stojanović 6 (od 73. Lazarević -), Filipović 6, Ninić 7, Jevtić 6,5

Igrač utakmice: Dejan Kojić

N.Đerić/A.Drakulić – www.prijedordanas.com
rudar prijedor-napredak-izvjestaj (4) rudar prijedor-napredak-izvjestaj (5) rudar prijedor-napredak-izvjestaj (6) rudar prijedor-napredak-izvjestaj (7) rudar prijedor-napredak-izvjestaj (8) rudar prijedor-napredak-izvjestaj (10) rudar prijedor-napredak-izvjestaj (9) rudar prijedor-napredak-izvjestaj (11) rudar prijedor-napredak-izvjestaj (12) rudar prijedor-napredak-izvjestaj (13) rudar prijedor-napredak-izvjestaj (14) rudar prijedor-napredak-izvjestaj (15)