Povodom Ramazanskog bajrama u Čaršijskoj džamiji organizovan je tradicionalni prijem.

Istaknutim privrednicima, odbornicima i pojedincima uručene su zahvalnice za doprinos i uspješnu saradnju sa Medžlisom Islamske zajednice Prijedor.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prijedor, Benjamin efendija Hodžić ističe da je Bajram prilika da se ljudi koji su u zavadi pomire i pruže ruku jedni drugima. “Bajram je najradosniji dan za svakog pojedinca i postača koji je intenzivno postio mjesec Ramazan i očekujemo ga kao nagradu za post, za sva dobra djela, nadajući se Alahovoj milosti i Alahovom oprostu”, rekao je on.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Prijedor, Ajdin Varmaz ističe da je Ramazanski bajram praznik veselja.

“Poruka građanima Prijedora je da nam ovaj praznik bude veseo i da nam čitava godina bude u skladu sa današnjim danom, da se zajedničkim razumijevanjem i poštovanjem družimo tokom cijele”, rekao je Varmaz.

Tradicionalni bajramski prijem Medžlis islamske zajednice Prijedor organizovao je pod pokroviteljstvom predsjednika Skupštine grada Prijedora, Mirsada Duratovića.

On kaže da Ramazan sa sobom donosi jačanje rodbinskih i komšijskih veza.

“Poruka Bajrama je mir, suživot, tolerancija, uvažavanje drugih i drugačijih, a poštovanje svojih. Mi u Prijedoru nemamo alternativu nego poštovati i uvažavati druge. Imali smo podjelu baklava na malom gradskom trgu, koje je organizovalo Udruženje građana “Optimisti” i 500 baklava je podijeljeno našim sugrađanima. Željeli smo na taj način da radost Bajrama podijelimo sa građanima”, rekao je Duratović.

kozarski.com