Razvojna agencija grada Prijedora „PREDA“ je u okviru projekta „Gradske mjere podrške zapošljavanju“ (u daljem tekstu: Projekat), raspisala javni poziv za sve zainteresovane da se prijave za pohađanje neformalne obuke „Truck Dispatch“. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Gradom Prijedorom i Odjeljenjem za privredu i preduzetništvo u okviru realizacije mjere kreiranje i izvođenje programa obuke i prekvalifikacije prema aktuelnoj potražnji na tržištu rada predviđene Budžetom Grada Prijedor.

Rok za prijavu je produžen do 28.04.2022. godine do 15:30 časova.

Program obuke čini teorijski dio u trajanju od 20 časova, tokom kojeg će se polaznici upoznati sa osnovnim i relevantnim pojmovima „trucking“ industrije, te radom i obavezama jednog „truck dispatchera“, a koji obuhvata sledeća dva modula:
1.Logistics Theory (Supply Chain, Industry Cake, Meet the Players, Shipper & Receiver, Dispatch logs)
2.Into Dispatch (Maps, Equipment, Documentation, ELS & HOS, Load Boards)

Predavanja će se vršiti isključivo i u potpunosti na engleskom jeziku.

Nakon 20 časova osnovnog teoretskog predavanja, 5 najboljih polaznika koji pokažu veliko interesovanje i razumjevanje za posao dispečera, dobiće priliku da prođu 120 časova kancelarijske praktične obuke (24 časa po kandidatu).

Teoretska i praktična obuka će se obavljati u prostorijama „Prijedor Circle Hub-a“.

Za sve odabrane polaznike, obuka će biti BESPLATNA.

PRIHVATLJIVI KANDIDATI

Obuka nije ograničena vrstom i nivoom školovanja i namijenjena je svima koji žele da rade u „outsourcing“ industriji na engleskom jeziku čije odlično poznavanje je i jedini uslov prilikom prijavljivanja na obuku. Prednost će imati nezaposleni mladi sa područja grada Prijedora do 30 godina i sa poznavanjem rada na računaru, odnosno ukoliko su već radili u „outsourcing“ industriji ili sličnim poslovima.

ODABIR POLAZNIKA

Odabir polaznika za neformalnu obuku će vršiti komisija imenovana od strane v.d. direktora Razvojne agencije grada Prijedora „PREDA“. Planirani broj polaznika je 10. Ako se na Javni poziv prijavi više od 10 kandidata, Komisija će prilikom izbora, izvršiti bodovanje prijave u skladu sa uslovima prihvatljivih kandidata, te ulazni intervju koji će se obaviti sa svakim prijavljenim kandidatom pojedinačno.

Za prijavljivanje na Javni poziv neophodno je dostaviti ispunjeni

Prijavni obrazac, te prateću dokumentaciju (ukoliko je relevantno) za dokazivanje činjenica iz Prijavnog obrazca. Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE

www.predaprijedor.com/wp-content/uploads/2022/03/Prijavni-obrazac-Truck-Dispatch.docx

Rok za dostavljanje prijava je 28.04.2022. godine do 15:30 časova.

Prijave se mogu dostaviti putem mail-a na: sasa.karalic@preda.rs.ba (kontakt osoba: Saša Karalić, telefon: +387 52 240 411) ili lično u prostorije Razvojne agencije grada Prijedora „PREDA“, kancelarija br.29 (adresa: Poslovni centar Prijedor, Aleja kozarskog odreda 9, 79101 Prijedor – bivša upravna ugrada fabrike „Celpak“).

PREDA Prijedor