Boračke organizacije regije Prijedor organizovaće prevoz autobusima na sutrašnji mirni protestni skup pod nazivom „Sloboda“ koji će se održati na Trgu Krajine u Banjaluci u 17 časova.

Autobusi iz Krupe na Uni polaze u 13:30 časova, a iz i Novog Grada, Oštre Luke, Kostajnice i Kozarske Dubice u 14 časova. Svi bi trebalo prvo da stignu kod Gradskog stadiona u Prijedoru, odakle u 15 časova kreću za Banjaluku.

Koordinator regije Prijedor za održavanje skupa „Sloboda“ Marinko Gačić kaže da je povod za njegovo organizovanje nezakonito poništavnje Zakona o nepokretnoj imovini RS.

-Građanin Kristijan Šmit koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik još jednom pokušava da na nezakonit način koristi bonska ovlaštenja i direktno krši Dejtonski mirovni sporazum pokušavajući Republici Sroskoj da oduzme pravo na raspolaganje zemljištem, rijekama i šumama koje su katastarski i gruntovno vlasništvo Republike Srpske i prebaci ih na nivo BiH čime direktno krši Ustav RS i Ustav BiH, a samim tim sebe stavlja iznad ustava – rekao je Gačić.

On dodaje da borci koji su stavrali RS ne mogu dozvoliti da se oduzimaju temelji Republike Srpske za koju su život dali njeni najbolji sinovi.

-Boračka organizacija RS kao organizator velikog narodnog skupa pod nazivom Sloboda sutra u 17 časova na Trgu Krajine u Banjaluci poziva sve nevladine organizacije proizašle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata kao i sve građane i patriote RS da na mirnim protestima izrazimo bunt i nezadovoljstvo naroda i građana RS i da kažemo da je pređena crvena linija, kao i da damo podršku zvaničnim institucijama RS da ne smijemo više uzmicati pred ucjenama takozvane međunarodne zajednice i samozvanog visokog predstavnika –naveo je Gačić.

kozarski.com