Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće sutra nacrt prvog rebalansa za ovu godinu od 81.731.471 KM, koji je za 10 miliona KM veći od usvojenog budžeta.

Najveći dio rebalansa odnosi se na kredit od 6,5 miliona KM za finansiranje kapitalnih projekata, na transfer od 900.000 KM iz budžeta predsjednika Republike, od čega pola miliona za vrtić čija je izgradnja u toku i 400.000 KM za zamjenu stolarije na zgradi Mašinske i Elektrotehničke škole, te ne povećanje poreskih i neporeskih prihoda od 2,7 miliona KM.

Na dnevnom redu su izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu, prijedlog odluke o isplati novčanih sredstava za sanaciju dijela šteta prouzrokovanih poplavama u decembru 2022. godine.

Pred odbornicima će biti i tri kadrovska rješenja, po jedan akt iz prostornog planiranja i poljoprivrede, prijedlog odluke o usvajanju programa manifestacije “Prijedorsko ljeto 2024” i izvještaj o realizaciji revidiranog plana kapitalnih investicija.

Na sjednici će se naći i izvještaji o radu “Toplane”, “Gradske tržnice”, “Vodovoda”, “Komunalnih usluga”, “Autotransporta”, Zavoda za izgradnju grada, Centra za socijalni rad, Sportske dvorane “Mladost”, Pozorišta Prijedor, Galerije “Sreten Stojanović” i Centra za prikazivanje filmova, te informacije o radu Muzeja Kozare i Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” za 2023. godinu.

Sjednica je zakazana u 10.00 časova.

SRNA