U prostorijama “Autotransporta” Prijedor održan je radni sastanak predstavnika Turističke organizacije grada Prijedora i ovog preduzeća.

Tema je bila kreiranje novih turističkih proizvoda stavljajući akcenat prije svega na receptivni turizam i turističke potencijale grada Prijedora.

Direktorica Turističke organizacije grada Prijedora Lejla Muslimović izrazila je optimizam u pogledu podizanja saradnje sa Turističkom agencijom “Autotransport” Prijedor koja će veći dio svojih aktivnosti u budućnosti usmjeriti prije svega na kreiranju i ponudi turističkih proizvoda koje prezentuje TO našeg grada a koje Prijedor nesumnjivo posjeduje u izobilju ali oni, po ocjeni svih, ipak nisu u dovoljnoj mjeri iskorišteni.

U tome će veliku ulogu imati i obrazovne ustanove na području grada Prijedora sa kojima će u narednom periodu, u skladu sa njihovim nastavnim planovima biti kreirani konkretni programi kako za osnovne tako i srednje škole u vidu jednodnevnih izleta, ekskurzija, edukativnih obilazaka i slično.

Svjesni teške situacije u društvu ali i istovremeno potrebe ljudi za druženjem i uživanjima u prirodnim i drugim ljepotama koje Prijedor ima u velikom broju, izražen je optimizam u pogledu podizanja turističke ponude tim prije što grad ima “Autotransport” i njegovu turističku agenciju kao svoje preduzeće.

-“Autotransport” će u saradnji sa Turističkom organizacijom nastojati da u narednom periodu sve ono što prijedorska regija posjeduje ne samo promovisati već i ponuditi kroz konkretne turističke proizvode kako domaćim tako i stranim turistima – zaključeno je na ovom sastanku.

Priredio – www.prijedordanas.com