Titula najboljeg sportiste Prijedora u 2021. godini pripala je Mariji Gnjatić, članici Stonoteniskog kluba “Prijedor”.

Priznanje i pehar Gnjatićevoj uručio je gradonačelnik Slobodan Javor na 52. Izboru sportiste grada koji je večeras održan u prijedorskom pozorištu.

Drugo mjesto osvojio je Nikola Ivković, član Bokserskog kluba “Pobjednik” dok je treći Siniša Lukić iz Biciklističkog kluba “Kozara”.

S obzirom da je nedavno doživio težu povredu, u Lukićevo ime pehar, medalju i novčanu nagradu je primio Goran Garača iz BK “Kozara”.

Za tri prvoplasirana grad Prijedor je obezbijedio novčane nagrade u iznosu od 2.000, 1.000 i 500 KM.

Medalje su dodijeljene za 10 najboljih sportista Prijedora.

Gnjatićeva je zahvalila gradu Prijedoru za priznanje, ističući da joj ova nagrada daje motivaciju da nastavi da trenira i da u ovoj godini ostvari još bolje rezultate.

“Naravno da ovo ne bi bilo moguće bez neizmjerne podrške mog kluba, moje porodice i prijatelja”, dodala je Gnjatićeva.

Među 10 najboljih sportista Prijedora za 2021. godinu su i Barbara Čikić iz DŽudo kluba Prijedor, Aleksandar Ivetić iz Košarkaškog kluba “Prijedor- Spartak”, Zoran Milanović iz Kik boks kluba “Prijedor”, Nikola Uzelac iz Karate klub “Šodan”, Marija Gligorević iz “ŽRK Mira”, Anastasija Udovičić iz Atletskog kluba “Prijedor” i Nemanja Pekija, član Fudbalskog kluba “Rudar Prijedor”.

Najuspješnija ženska ekipa u 2021. godini je Ženski rukometni klub “Mira”, a najuspješnija muška ekipa je Fudbalski klub “Rudar Prijedor”.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, čestitajući sportistima na uspjesima na sportskim terenima, istakao je da žiri nije imao nimalo lagan zadatak, kao i da sport u Prijedoru ima perspektivnu i svijetlu budućnost.

“To potvrđuju svi rezultati i uspjesi koje su naši sportisti ostvarili u 2021. godini, mada je grad Prijedor posebno ponosan na istoriju sportskih klubova u našem gradu. Ti sportski klubovi su iznjedrili mnoge sportiste koji su među najboljima u našoj Republici Srpskoj”, naglasio je Javor.

On je dodao da su ovakve manifestacije prilika da se promoviše sport.

“Veoma je bitno da grad Prijedor i te kako vodi računa o našim sportistima”, istakao je Javor.

On je naveo da je lokalna vlast ove godine izdvojila dodatna sredstva u budžetu grada za najuspješnije sportiste i da su prvi put u istoriji Prijedora u budžetu odvojena sredstva za stipendije za najbolje i najmlađe perspektivne sportiste.

“Trideset najboljih sportista koji iza sebe imaju odlične rezultate dobiće stipendije na godišnjem nivou”, naglasio je Javor.

Na ovogodišnjem Izboru najboljeg sportiste grada Prijedora, u kategoriji najuspješniji mladi perspektivni sportista, nagrađeno je ukupno 11 sportista, a za najuspješnijeg mladog sportistu grada Prijedora u 2021. godini proglašena je Sara Dešić iz Atletskog kluba Prijedor.

“Treniram sedam godina i mnogo mi znači ova nagrada i nadam se da ću ubuduće biti još bolja”, rekla je Dešićeva novinarima.

Najuspješniji sportski radnik u Prijedoru u 2021. godini je Nenad Marjanović iz Teniskog kluba “Doktor Mladen Stojanović”, a najuspješniji trener u 2021. godini je Siniša Šolaja iz Košarkaškog kluba “Hanters”.

Na ovoj svečanosti uručene su i posebne nagrade pa je za 40 godina sportskog rada priznanje uručeno DŽudo klubu “Prijedor”, a za 15 godina postojanja i rada, priznanje su dobili Odbojkaški klub “Vožd” i Košarkaški klub “Hanters”.

Posebno priznanje dodijeljeno je Fudbalskom klubu “Omarska” za izuzetan doprinos razvoju fudbala ne samo u Prijedoru, već u cijeloj Republici Srpskoj.

Organizator manifestacije je i ove godine bila lokalna medijska kuća Informativno-poslovni centar “Kozarski vjesnik”.

Pokrovitelj ove manifestacije je bio Grad Prijedor uz podršku tradicionalnih sponzora ove manifestacije.