Prijedor je protekla dva dana ponovo bio centar bilijara u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Odličan organizator i domaćin jakog turnira “Prijedor Open 2021” u ovom sve popularnijem sportu bio je Pub i bilijar klub “XXL” koji se nalazi iza robne kuće “Patrija”.

Za titulu najboljeg nadmetalo se 30-ak majstora bilijara.

Status favorita opravdao je iskusni Šandor Tot iz Novog Sada(Srbija), nekadašnji prvak Evrope.

Njegov rival u finalu bio je Mirzet Pandur iz Austrije kojeg je savladao rezultatom 9:6.

Treće mjesto podijelili su Dražen Vrhovac iz Prijedora i Miladin Glišić iz Arilja (Srbija).

Sve uplate za kotizaciju išle su u nagradni fond koji je ukupno iznosio 2.200 evra od kojih je klub domaćin donirao 500 evra dok je ostali dio došao od kotizacija.

-Ponovo smo pokazali da smo dobri organizatori i domaćini. S obzirom na situaciju sa korona virusom izuzetno smo zadovoljni odzivom igrača, kako iz BiH, tako i iz drugih država. Činjenica da je nekadašnji prvak Evrope Šandor Tot tek iz četvrtog pokušaja na bilijar turnirima u Priejdoru uspio da dođe do prve titule, dovoljno govori o kvaliteti ovog ali i prethodnih takmičenja. Nadam se da će se tradicija nastaviti i da nas naredne godine očekuje još bolji turnir u bilijaru na kojem će učestvovati majstori ovog sporta – rekao je Dražen Vrhovac, prvi čovjek kluba domaćina.

Iako su prijavili svoje učešće, od turnira su morali odustati pojedini igrači zbog novih mjera u borbi protiv korona virusa u pojedinim državama.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com